Медия без
политическа реклама

2/3 от украинците у нас са на свободен наем

20 Юни 2022
Сцените от Елхово са вече спомен, за щастие.
БГНЕС
Сцените от Елхово са вече спомен, за щастие.

2/3 от украинските бежанци живеят на свободен наем, сочи равносметката от данните на правителствения портал "България за Украйна". Според числата там украинците в момента у нас са 79 949. От тях настанени се водят 26 275, тоест това са преместените в държавни бази хора. Останалите са на свободни квартири. Украинските деца в момента у нас са малко над 39 000. 350 823 пък са общо украинските граждани, влезли в България от началото на войната, като статут на временна закрила са получили 116 581. 

Днес председателят на агенцията за бежанците Мариана Тошева говори по Нова телевизия и съобщи малко по-различни стойности - 81 486 общо украинци в момента у нас, 45 000 от които деца. Лекото разминаване със сайта вероятно се дължи на технологични причини.

Тошева каза още, че над 5800 души са сключили трудови договори - IT специалисти, както и хора заети в сферата на услугите, в шивашката промишленост. "Правителството прави опити да включи медицинските кадри под формата на здравни медиатори към лечебни центрове", добави тя Тошева.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

бежанци, украинци

Още по темата