facebook
twitter

Горещи новини

Британците се напиват най-много от всички по света

В списъка следват САЩ, Канада, Австралия, Дания и Индия
1414
БГНЕС

Във Великобритания се напиват по-често, отколкото във всяка друга страна по света, пише в. „Индипендънт“, позовавайки се на резултатите от глобалното проучване Global Drug Survey, предава БГНЕС. В него са участвали жители на 36 държави.

Учени са анкетирали повече от 120 хиляди души по целия свят, от които 5 400 са от Великобритания.
След Великобритания в списъка са САЩ, Канада, Австралия, Дания и Индия.
Средно британците се напиват 51,1 пъти годишно, т.е. почти веднъж седмично. Както учените са установили, страната е на второ място след Австралия по броя на търсещите спешна медицинска помощ след пиене на алкохол през последната година – 3,7% от анкетираните са признали, че са го направили.
Независимо от това, британците са малко по-малко под средното ниво на хората по света, които съжаляват за пиянството си – 18,5% срещу 20% в света.
Данните показват, че като цяло хората „преобладаващо обичат да се напиват“.
Както е заявил професор Адам Уинсток, авторът на това проучване, въпреки че като цяло хората пият по-малко, тези, които все още го правят, пият по разрушителен за тях начин.
Изследователите отбелязват, че може би е време да се разработят принципите на “безопасна интоксикация”, които биха помогнали на тези, които без мярка консумират алкохол. За тях горната граница на нормите за консумация на алкохол може да изглежда незначителна, казват учените.
Въпреки че безопасното ниво на консумация на алкохол не е уточнено в принципите на Националната здравна служба на Великобритания, организацията съветва хората да не пият редовно повече от 14 единици алкохол на седмица, което е равно на около девет чаши вино.

65

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Всеки трети ученик не може да прецени коя новина е фалшива

12.08.2019

Йоана Петрова

119
Евростат: България е на дъното на класацията по възраст на автопарка

10.08.2019

1300 20
Бизнесът се притеснява от натиск при финансирането на партиите

30.07.2019

Таня Петкова

191 1

Коментари

Страници

Казуса
снимка на Казуса

Пък ние си мислехме, че руснаците са най-големите пияници, пък цивилизованите англо-сакси, чиито задни части туземните носители на ЕТАЦ обичат хубаво да излизват, се напиват само с чай Ърл Грей в пет о'клок.

Доктор УдХаус

Не искам да ви разочаровам другарю - защитник на руските ценности, но руснаци (а и българи) в това изследване не са участвали. Изследването обхваща едва 36 държави и англичаните са първи само измежду тях. Със сигурност братушките ви и тук щяха да са първенци (както във всичко друго, нали така!?), но пошлата западна пропаганда не им е дала право да се състезават и да се окичат със златните медали.

Казуса
снимка на Казуса

Не искам да ви разочаровам другарю

 

Другарю, в заглавието пише "по света". Аз какво да направя, че така е записано? Вестник "Индипендънт" да не е станал хибридчик на Кремъл, другарю? Аз за това вина отказвам да нося!

скът

 Мистър Докторе, ако не искаш да разочароваш някого се подготви малко преди да напишеш нещо... Едно внимателно прочитане на статията е минимума. Там ясно пише:  

 

Във Великобритания се напиват по-често, отколкото във всяка друга страна по света, пише в. „Индипендънт“, позовавайки се на резултатите от глобалното проучване Global Drug Survey

 Освен това и малко осмисляне на текста би било ползотворно. Например: за очакване ли е в това изледване да са влезли мюсюлмански страни? А като махнем около половината днешни страни от потенциалните претенденти за приза то 36 страни хич не са малък дял...

 После - нали не си мислиш, че от GDS биха се заровили във Венецуела, Северна Корея, Етиопия или дори Балканите (за Южна Европа отдавна се знае, че "издиша" по тоя показател), а ще изпуснат истински състезатели, които да внесат интрига?

Та - опитай се за преброиш "интересните" страни и ще видиш, че 36 държави е дори доста обширно и представително за света проучване, което показва непоклатимата хегемония на англосаксонските ценности (4-5 от 6 страни)

Доктор УдХаус

Другарю, ясно в статията е записано "36 държави", а всички знаем, че по света има доста повече... Иначе, по принцип сте прав да не носите отговорност за кофти написана статия, но, като никъде в нея не пише нищо за Русия, защо веднага я намесихте и противопоставихте на евро-атлантическите ценности?...

Доктор УдХаус

Мистър Скът, ще ме прощавате, но "подготовката" и "осмислянето" от ваша страна не са достатъчни и за свободно съчинение за 3-ти клас... Още преди да отговоря на Казуса, се подготвих по доста по-смислен (според мен, явно според вас не е така) начин и просто разгледах самото изследване, методологията, целите и най-важното в този случай - държавите, в които е проведено. И вас се опасявам, че ще ви разочаровам, но цели 3 балкански държави участват - Румъния, Сърбия и Гърция. Русия обаче, пак повтарям, я няма.  никаква...

Казуса
снимка на Казуса

, но, като никъде в нея не пише нищо за Русия, защо веднага я намесихте и противопоставихте на евро-атлантическите ценности?...

 

Другарю, ние дишаме чрез и живеем заради евроатлантическите ценности! А основната евроатлантическа ценност, както всички ние много добре знаем, гласи: "Всичко лошо идва от Русия и който не вярва в това е комунист!"

скът

Добре, Докторе! Признавам, че и аз подцених "темата" и се информирах отгоре-отгоре първия път... Донякъде и защото останах с грешно впечатление за това какво точно коментираме. А то си е чисто и просто едно свободно допитване до ползващите Интернет и желаещи да участват (при това - без да е достатъчно добре популяризирано за да има що годе някаква представителност в повече страни). И данните са само от страни с повече от 250 "участници". Няма "активна намеса" на GDS в избора на страни и респонденти.

https://www.globaldrugsurvey.com/gds-2019/

Т.е. от всичко написано дотук разбирам, че:

1. Няма глобална конспирация, която да очерни англосаксите (или евро*ейците) и съответно да възвиси братушките.

2. Изследването няма представителен характер за никоя страна като такава, тъй като са отговаряли спонтанно различен брой участници. При това няма дори опит да се направи равномерно разпределение на респондентите по каквито и да е критерии. Просто трябва да имаш достъп до Интернет.

3. Статията в Индипендънт няма никакъв друг смисъл освен да се направи реклама на GDS чрез  тенденциозно бомбастично тълкуване на някакви числа.

Zmeja

Запазил съм снимка на сравнителна таблица, според мен от около 1925 г., за която нямам линк и поради това я преписвам:

№  Показател       Норвегия       Швеция      България

1   Население       3 000 000       4 000 000     5 000 000

2   Училища                16 000            20 000           7 000

3   Санаториуми               37                   42                   4

4   Туберколозни       31 000            90 000        200 000

5   Кръчми                       222                 600         21 000

Meto_ot_Interneto

Тая статистика е подвеждаща. Има страни, където хората се напиват главно вкъщи, където канят, или ходят на гости по повод, или без повод. В други страни, като Англия и Австралия, хората се натрескват предимно в кръчми и барове, след което често се сбиват, идва полицията, окошарва ги и така попадат в статистиката.

Shaaban_bin_Robert

Както учените са установили, страната е на второ място след Австралия по броя на търсещите спешна медицинска помощ след пиене на алкохол през последната година...

Значи тук става дума, не кой какво количество алкохол поглъща, а кой е потърсил медицинска помощ след пиене.. Като не могат да носят защо пият, м?

Доктор УдХаус

Ми, правят много хубави уискита и бири... То е грехота човек да е там и да не ги пие... Затова - пият, пият, пият, пък като паднат под масата, кръчмарят вика спешна помощ и всички са щастливи! :) 

Bacho Кольо

Който е посещавал Слънчев бряг през "златното" първо десетилетие на 21 в. едва ли е изненадан от горната класация.

Само малко ми се губят "много хубави  уискита и бири", ама нейсе...

Invisible

  "Само малко ми се губят "много хубави  уискита и бири" , ама нейсе..."

 

  Опитай поне веднъж и ще разбереш, че е вярно.

Bacho Кольо

Всяко нещо с времето си! Безподобните ментаци, предпочитани от британците на Слънчев бряг преди десетина  години вече ги няма..

А кой знае защо, и тогава нямах особен афинитет към тях... 

Invisible

  Факт е, че англичаните, че и англичанките се напиват като свине.

  Но защо фразата: "Пиян като руснак " , е толкова популярна?

Доц.Трътлев

Пиян като донски казак вероятно е руската версия за яко пиян.

buratinob

Доктор УдХаус

Не искам да ви разочаровам другарю 

 

Аз също.

За пиещите руснаци знаем много, но последните 10 години по мои наблюдения върху туристи, те практически не пият и не пушат.

За английските туристи картинката е обратната.

Тотални алкохолици.

 

Данил
снимка на Данил

И как наблюдаваш дали пият руските туристи?

В България ходят малко руски туристи. 

За олинклузив руски туристи в Турция и Египет се разказват легенди. Нямаш си на представа колко може да изпие един руснак,ако почувства,че бухлото му е на халяву.

А в самата Русия не са спирали да пият. Ама трябва да се покажеш извън сянката на Кремль,да живееш с обикновените хора....

buratinob

Даниле, нямам вина, че тисе налага да пребиваваш в такава среда.

Тук също има доста рускитуристт,на олинклузив, в собствени жилища.

Моите наблюдения са прости от търговията.

В райони с преобладаващо руски туристи пореблението на алкохол е на половина от местата със брити и скандинавци.

Данил
снимка на Данил

Тук има такъв израз, каждую пятницу я в говно...

Няма значение интелигент или рабочий..всички пият. Разликата е в напитките. Един се напива с зеленая марка,а друг с белуга платинум.

Здравка
снимка на Здравка

Не можем да си правим изводи за това, колко пие една нация по туристите, които идват у нас. Руските туристи са долу-горе средна класа. Ясно е, че това са хора с по-високо ниво на интелигентност и възпитание от британците които почиват у нас. Последните са от най-ниските социални слоеве на обществото. И са отвратителна пасмина, конкурирана донякъде само от скандинавцте, когато са пияни. А се напиват бързо и не могат да носят.

TheMull

Не ми пука кой пие повече , но ако на снимката тези 8 паунда са за 2 дузини Стела... Е как няма да не се напиват за 75 стинки Стелата

Седем с един...

Тва е на примоция, бре!

Казуса
снимка на Казуса

Няма значение интелигент или рабочий..всички пият. Разликата е в напитките. Един се напива с зеленая марка,а друг с белуга платинум.

 

Бях десет дни в Краснодар, Волгоград и Тамань. Нямам наблюдения това да е масово явление.

onzi

Бях десет дни в Краснодар, Волгоград и Тамань. Нямам наблюдения това да е масово явление.

ква излезе тя - на данил средата леко компрометирана 😁

 

що бе, даниле, само сред изпаднали пияници ходиш, па и ги представяш като масово явление?

Казуса
снимка на Казуса

що бе, даниле, само сред изпаднали пияници ходиш, па и ги представяш като масово явление?

 

На всичкото отгоре в Русия е забранено да се пие на публично място.  А алкохол се продава до 22,00 часа.

Като цяло там ЗОЖ-а е на мода (здоровой образ жизни). Данил верно мое се движи сред отчаяни евроатлантисти-навалнята, които давят мъката си в "Зеленая марка", макар всъщност огромна част от тях да нямат право да я пият поради възрастови ограничения.

Лoвkия

Странно е попадането на Индия в тази класация, при положение че има държавни рестрикции по отношение на консумацията на алкохол.

На кумовете щерката беше миналата година на сватба там, алкохол на гостите не са сервирали, добре че некъф датски юнак си е носел две бутилки водка.

Данил
снимка на Данил

Добре бе...в Русия изобщо не пият алкохол. Като спартанци са,ЗОЖ и висок морал. 

Нека се успокоят форумните щатни кремлефили,казуси и пр. туристи и гости.

Десет дни го развеждали като мечка и глезили. Показушно гостоприемство.Що не отиде в някой спален район на Волгоград бе,в някоя местна корчма,или в някое село наоколо? 

Самите руснаци признават,че алкохолизмът е бич за руското общество. Затова и средната поодължителност на живота на руснаците е 65 г.и 8 месеца.Ама щатният кремлефил казуса за 10 дни разбрал всичко.

И веднага бълва соловьиный помет . Пфу...

lalluger

"В България ходят малко руски туристи. "

Даниле, да нямаш мозъчно разстройство?

 

- Мисля, че заглавието е вярно. Не съм виждал на друго място млади жени да се напиват редовно (основно в края на седмицата) като прасета, за време, като ли се състезават и да се търкалят зимно време по сутиени по улицата с разбити носове. И това е всеки уикенд. Това видях за 2 години служебно из половин Англия. Няма никаква разлика от Слънчев бряг. Виж за Германия това за обикновените хора е немислимо. Направо са свенливи хорица сравнени с англичаните. 

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×