facebook
twitter

Горещи новини

Борисов продължи предизборната борба от строежа на АМ "Хемус

Той нападна президента, че се меси в съдебната власт и противниците на ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев", че говорят за фугите
2986
Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов инспектира новия етап от строежа на АМ „Хемус“ в участъка между Боаза и пътя Велико Търново-Русе, предава „Фокус“. През април той направи символична първа копка на новия етап от трасето – 134-километровия участък между Боаза и пътя Велико Търново – Русе. Отсечката трябва да бъде завършена през 2023 г. За изграждането ѝ държавата отдели 1 милиард и 120 хиляди лева, като е разделен на 6 участъка с обща дължина 134 км. Очакванията на кабинета са автомагистралата през Северна България да бъде окончателно готова през 2024 г., а пускането ѝ в експлоатация да увеличи брутния вътрешен продукт на страната с поне 10%. 

От публикувано видео в профила на Бойко Борисов в социалната мрежа „Фейсбук“ се вижда, че Борисов сам кара джипа на НСО по изграждащото се трасе. „На всички им е лесно, като се построи магистралата. Тогава по студиата викат - стига с тия магистрали, дай да си говорим за фугите на „Граф Игнатиев“. Хиляди българи работят на тези участъци. Тук се насипва, отводнява се, а там се рушат скали. С тази отсечка разстоянието, което сега се взима за 30 минути, ще се изминава за 2. Приятно е така, планина, ливади и гледаш как се ражда и пораства магистралата, а в същото време държавният дълг намалява“, коментира премиерът.
„Тук, както го гледаш, август месец ще го свършат, денонощно. За сезона тази отсечка ще спестява половин час в трафика лятно време“, уточни премиерът. Заедно с премиера е и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Не одобрявам това, че някои от властите се опитват да се бъркат в независимата съдебна система, каза пред журналисти в Плевен Борисов, цитиран от Радио „Фокус“. На въпрос дали одобрява искането на главния прокурор да бъдат проверявани висши политици, Борисов отговори, че това вече се прави от доста време. „Така че той огласи това, което се прави от много време. Не одобрявам това, че някои от властите се опитват да се бъркат в независимата съдебна система. Нали за това се борихме – съдебната власт да е независима. Прокурорите си избират прокурори, съдиите си избират съдии, а ние, другите власти – президентска, изпълнителна, парламентарна, си гледат своите задачи. Но така са решили – така правят“, коментира министър-председателят.
Попитан кого визира, Борисов заяви, че не той вика магистратите един по един при себе си, давайки да се разбере, че има предвид президента Румен Радев, който провежда през последните дни с магистрати като консултации за профила на бъдещия главен прокурор. Премиерът заяви, че не е работа на никой от изпълнителната власт да следи избора на главен прокурор. „Има Висш съдебен съвет, има си начини, по които да се избира. Президентската институция след това има право да одобри или да не одобри. Тогава влиза в сила нейната роля. Още повече, че има много време“, каза още той.

Лъжат тези, които обещават по-голямо увеличение на заплатите от 10%, защото реално няма как, твърди още Борисов. На въпрос как ще коментира това, че идват не само европейски, но и местни избори Борисов заяви: „Идва и Коледа. И Нова година. Пак ще дадем коледни надбавки на пенсионерите, както дадохме великденски. Нищо, че и това не го отчитате, но и там отидоха над 50 млн. лв. Ще направим добър бюджет с 10% увеличение на заплатите на целия сектор, както тази година“.
Борисов посочи, че тези, които обещават по-голямо увеличение на заплатите в бюджетния сектор, лъжат. „Защото реално няма как. Не може да похарчим повече, отколкото изкарваме, за да не задължим следващите поколения. И на фона на всичко това външният дълг е намалял в 20%“, коментира той.

 

 

39

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов на новите 9.3 км от "Хемус": Мазно е, хубаво е (видео)

11.10.2019

5434 28
Ранените при катастрофата с автобус на "Хемус" са без опасност за живота

09.09.2019

2433 9
Борисов преобърна математиката

21.08.2019

СВЕТОСЛАВ ТЕРЗИЕВ

42642 25

Коментари

Страници

ПероВТ

Така си го представям Ким Чен Ун на стари години.

Rendeto

Под тази статия много газ ще бъде изчишкана ...

Мишчиците църкат ли църкат, а батко им отмята работа.

Minderbinder

Какво може да инспектира Борисов, освен противопожарни мерки? Нищо.

Ще има разходка пред камерите на услужливи телевизии и кратко павианско предизборно тупане в гърдите.

SSlavov

До 26 няма да има почивка

3biri

Преди 26 ти е 24 ти, а ние ще посрещнем празника паметник нанбратята Кирил и Методи пред народбата библиотека издигащ се върху македонското знаме.

 

 

Няма други такива идиоти като нашите чиновници.

вила

Да не забравяме,че на върха е баш пожарникар,който дава-взема,спира-пуска,уволнява-курдисва,...Пък сега официално освет премиер е и председател на предизборния щаб-ДАВА милиони преди изборите,но не било предизборно...

dobadoba

По Ябланица - Търново поне нещо се работи.

От Шумен към Столицата - няма и един човек.

Някакъв пич не щял да си продава нивите(то и на мен да ми дават 300лв/дка няма да продавам) и всичко е до там. Поне има оправдание за нищоправенето.

А АМ Черно Море кога?

Пътят от Каварна до Ахтопол е с убийствен трафик в буквалния смисъл!

⚓️

WorkingClassHero

През април той направи символична първа копка на новия етап от трасето - 134-километровия участък между Боаза и пътя Велико Търново - Русе.

Инспекцията МУ ще е или символична, или метаофонична“?

ВЪВ ВАРНА РАЗБИВАТ „РЕВОЛЮЦИОННИЯ му ПРОЕКТ“, ЗА ДА МУ ТУРНАТ ШАХТИ СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА!

вила

А за пешеходците той ще изпрати фърчикоптери, защото надлезите са само на хартишка... 

Хулиган

Щом магистралата напредва, значи най-големият проблем е преодолян - разбрали са се за комисионните.

И вече са разпределени...

http://www.drago.info/index.php/2018/08/29/obshtes...

Iezuit
снимка на Iezuit

Вижте какво, Папата е заръчал "Магистрали", Баце строи магистрали!😁

Zmeja

През април "първа копка", а през май вече се "инспектира". За да се инспектира, трябва да има какво, а следователно се работи здраво, с невиждани темпове. Очаква се през юни първите ударници и стахановци да бъдат наградени с ордени и медали - всеки според заслугите.

ПГеоргиев

А през 2023 г. ,когато рапортуват за предсрочното й  пускане в експлоатация( без акт 16, разбира се), ще започне ударно ремонтиране на скапалите се участъци и презаливане на останалите.

Ей, лоши хора, отложиха му завода на VW, отложиха му тол-системата, не дай си Боже да отложат и тоз строеж за нещо си, и край.

ЛАФЪРДИЕВ

Въй, Въй ама и Въх.. Вие представяте ли си как щеше да ни е скочило БВП-то, ако Боко Първи, че и Втори бе изпълнил обещанието си магистрала Хемус да е готова до 2017 год.. Та ний до 2024-та година цели 70% щяхме да турнем отгоре.. 

А сега докат са доберем до 10% къде 2024-та.. С некакви си мижави 3% на година и при това на книга ша са задоволяваме..

Щото никой не е казва с икономика със 70% услуги колко допринасят за БВП-то износа на фризьорските или адвокатските услуги, например..

Кой ли му попречи на Боко Първи, че и ВТОРИ да я спретне таз магистралка към 2017-та?

 

WorkingClassHero

👍

ЛАФЪРДИЕВ

Iezuit, папата поръча на ПАПАГАЛЕНИКА си асфалт по Млечнио път да турне.. До Началнико им..

Туй е следващата му задачка.. Дай първо таз да приключи..

Щото той и за Струма срок има да сколасва.. Че МАГАРЕТО МУ през 2011-та подписа - ако няма Струма до края на тоз програмен период парите за нея от ДРАГИЧЕВО до КУЛАТА да ги повръщаме на ЕС..

Mars11

   С колкото се вдигна БВП от строежа на магистралата от Нова Загора до Бургас, толкоз и от "Хемус". Сиреч нула, зеро.

Mrx

 

 Този тъмен Банкянски субект изтърва сумата и основни за нашата икономика проекти: петролопровода "Бургас-Андрианопоолис", "Южен поток", ядрената централа Белене, пътят на коприната да мине през България. Сега чакам да видя как ще изтърве и завода на "Фолксваген".  Сал едни магистрали са му в черепната кутия. Там гаче има само една мозъчна гънка, като магистрала. Всичко друго е равно. 

Налива пари в здравеопазването и те попиват, като вода в пясъка. Отиват в джобовете на директорите на болници, които станаха миионери, а лекарите с мизерни заплати. Пациентите трябва да доплащат големи суми. Защото здравеопазването било търговска дейност. Същото е и с образованието. Само хвалби колко пари е изсипал без никакъв видим резултат. 

България крета на последно място, а единствената дейност на Банкянския тарикат е как да удържи властта за да си строи магистралите. 

Ад мин

"Този тъмен Банкянски субект изтърва сумата и основни за нашата икономика проекти"

Чей ся, изтърва се нещо, дето ти е в обсега и имаш желание или да го фанеш, или да го задържиш. Бай Туй не ги изтърва тези проекти ами ги бастиса с лекотата на освободен човек, макар че деситилетия преди Него сума ти народ се пинкаше да ги докара до добър край. Включително и американски консултанти доказаха жизнеспособността не проектите.

В интерес на истината сега се мъчи да докара Фаувето ама с този калинаж около себе си може да ос@ре и тази работа. Начело с "експерта" Томи шансовете намаляват катастрофално.

kissсинджира

Бай Тик да иде да инспектира операцията в Костенец.

 

И защо в матряла липсва информацията, че Боеко освен премеир в този предизборен период е и шеф на предизборния щаб на ГЕРП? Нищо чудно че българските медии са на 111 място, D&D. 

Zmeja

В Костенец ще отиде когато Зайков е 100% ясно къде е, че има намерение да се предаде и че е свършил джепането.

Пиркс
снимка на Пиркс

РПГ-та няма в клетата ни армия.

vladimir kalitsin

Мутра, притисната и претиснена. Само наглостта му остава.

Invisible

  Това, че Борисов ръси от време на време простотии, не значи, че у нас няма нужда от магистрали.

  

  

dream team
снимка на dream team

Ашколсун за съждението.

kissсинджира

Те и в лудницата знаят, че у нас има нужда от магистрали. Земете министри от там, а.

Samnenie

И папата, и папата знае и благославя👼

terza
 

 

“Не одобрявам това, че някои от властите се опитват да се бъркат в независимата съдебна система…”  

 

А нещо за окупирането на съдебната система от изтъкнати юристи от Магнаурската школа? Нещо за един СМС от заседание на ВСС и последващо  нахлуване в залата?  Нещо за ежеседмичните срещи на премиер и гл. прокурор? Нещо за Банкя-лийкс/не става дума за източването на тоалетното казанче/?...

 

Кофти за тима  е, когато  изявен голмайстор си натресе главата в гредата и обърка посоките и вратите – следват поредица  автоголове... И пасове  към противника  в собствената пеналтерия...

Следва  жълт картон...... и нарастване на головата разлика в полза на червения отбор... и червен картон!

letec55

Президентската институция след това има право да одобри или да не одобри. Тогава влиза в сила нейната роля. 

 

Значи президентът има права по избора (одобрение или неодобрение), но когато седне да уточнява критерии за този избор с ясната цел неговото одобрение или неодобрение да е логично и обосновано, това вече е намеса в работата. 

Тази логическа конструкция може да бъде родена само в много примитивна среда и да бъде приета за нормална в още по-примитивна.

GrH

Следва завета на Папата. Не е случайно, че му масажират кратуната.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×