facebook
twitter

Горещи новини

3-годишното дете в София е имало пневмония

1254
СНИМКА ИЛИЯНА КИРИЛОВА

Двустранна хеморагична пневмония е заболяването, открито у починалото 3-годишно момченце след извършената аутопсия, съобщи бТВ, като се позовава на два независими източника.

Според родителите, повече от два часа лекарите в педиатричната болница в София са отказли лечение на 3-годишното момченце. Те са търсили помощ от общо три болници в столицата - първо в педиатрията, после в "Лозенец", откъдето са върнати за домашно лечение и пак в педиатрията, където детето вече е прието. Малко по-късно се влошава и е преведено в Пирогов в много тежко състояние, където умира. 
Думите им се потвърждават и от баща на 2-годишно дете, който също чакал три часа за преглед в педиатрията. Според бащата, причината за това е, че в приемния кабинет има недостиг на дежурни лекари, които да преглеждат децата.
От педиатрията отрекоха да има забавяне, няма и регистриран първи преглед. При второто посещение в болницата, детето е прието 30 минути, след като е прегледано, но след това рязко се влошава.

Тече проверка на здравното министерство по случая. Първите официални резултати се очакват утре.

20

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Педиатрията спира спешния прием

28.11.2019

АНА АТАНАСОВА

235 3
Как се държим, когато почине дете
Борисов лично раздаде възмездие по случая с починалото дете

Коментари

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

....

.30 години по 4 милиарда 120 милиарда лева...за здраве....

 

...с тези пари можехме да построим 10 ядрени централи като Козлодуй...

 

...и накрая...няма лекари, които да приемат по спешност дете което се бори за живота си...

 

...бих казъл, че ни е сбъркан здравния модел...ама много сбъркан...

 

...в чужбина са ми правели 5 пломби наведнъж само защото съм бил здравно осигурен...а в България хем ти удържат пари за здраве, хем пак си плащаш втори път на място...хем и нивото слабо...

 

nobody2

имаше един костов. той я свърши тая работа. тогавашния зам-финансов сега е здравен.

Iberia
снимка на Iberia

Айде сега, за чев хуй струват лекарите на ЦЕЛИ три софийски болници + личната лекарка, които не могат една класическа двойна бронхо-пневмония да открият и да вземат превантивни мерки?

 

Muktata
снимка на Muktata

Глупащини. Изречени с апломб ! ?

марк

 

 

 

                                  

, които не могат една класическа двойна бронхо-пневмония да открият и да вземат превантивни мерки?

 

 

                                   Всеки селски фелдшер на петата минута щеше да постави диагнозата . Не обаче и тези клинични пътещари , медицински синдикалисти , болнични търговци със здраве  уверени в своята безнаказаност.

Muktata
снимка на Muktata

Големи глупащини. Голям апломб !

Slava
снимка на Slava

Невинните жертви на уродливата система? Колко деца (и възрастни) трябва да умрат, за да се намери този, който ще я смени с работеща, пестяща време и пари.

Работещите българи губят милиони часове годишно да висят пред кабинетите на личните лекари/диспечери, за да получат направление за преглед на очи, уши, сърце, бъбреци и пр.

Muktata
снимка на Muktata

Системата е уродлива. Напълно съгласен , винаги съм го твърдял.

Аладар
Клиничните пътеки станаха клинични магистрали. Затова докторите карат бързо и не виждат болестите.
Iberia
снимка на Iberia

Вируса, сам по себе си е неуморим в злината си, като правителството на Борисов ( ако мога да интерпретирам ) . Няма изнамерен лек срещу него . Антибиотичното лечение, дори и като коктейл от антибиотици е срещу вторичните белези, които могат да сринат тотално имунната защита на засегнатото лице. Хората, като категория са резистентни към дадена група антибиотици, а дори някои са алергични. Смелият и умен лекар от два опита, уцелва правилната комбинация . Но за това му трябват минимум 48 часа. Първо, детето не е попаднало на умен лекар, а на чантаджии в бели престилки. Второ, когато е попаднало на умен такъв в Пирогов, вече е нямало сили да даде минимум 48 часа. Мое мнение за живите ? Пийте имуностимуланти . Кеф ви на хапчета и сиропи, кеф ви на бабини рецепти . Бабините помагат силно, ама се иска постоянство и дълготрайност - минимум 3 месеца . При тях трябва да се получи т.нар. натрупване, а ако чакате 59тата минута - просто сте у киреча .

И последно.

Писна ми в новините да гледам черна забрадка, която призовава тенденцията да се спре, за да няма други черни забрадки.

Една хубава дряновица с още 50ет такива вършат чудеса.

Без значение пред която и Бърза помощ, град, селце или привикани за охрана провинциално МВР.

Особено МВР.

Знаете ли, защо ?

Защото в МВР също имат деца и също са родители.

Общо-взето и на тях им е писнал хуя от идиотии - пагона няма значение.

 

xantip

Ей,,ама много глупости сте написал/а !

Johnny2965

И този, трети материал по случая, не дава информация, кой и как е лекувал детето преди фаталния ден?

А този въпрос е важен, най-малкото защото не можеш да пропуснеш дни, в които лечението е било възможно, и да съдиш тези, при които си отишъл, когато у детето не са останали почни никакви съпротивителни срещу болестта сили.

Аладар
Свинския грип образува хеморагична пневмония ==>> http://www.zdravnitza.com/a/nav/news/s/s/news_id/5799 Не знам при първите симптоми ако му бяха дали антивируса тамифлу за 35 лева или ремантадин за 12 лева щяха ли да го спасят ама поне щяха да са се опитали. Понякога самолечението може да ти спаси живота. Затова лекарствата трябва да се продават без рецепта на пълнолетни, както е в много държави.
Simplicissima
снимка на Simplicissima

В понеделник сутринта по БНТ заместник-директорът на Пирогов обясняваше, че основният проблем на българската медицина са агресивните близки на пациентите.

Прав беше: още по-агресивни трябва да бъдат, ако искат техните болни да бъдат лекувани.

 

Опасно е да се държиш възпитано, когато твоят човек е болен.

Доказателствата са в Орландовци.

Muktata
снимка на Muktata

Прав е директорът. Това е тежък проблем , израз на масовата морална деградация и дегенерация на населението. Но това не е главният проблем на медицината в БГ.

peniko

Бог да прости невинната душица!

Няколко неподредени мисли по повода:

Не съм твърде наясно как сега работи здравната система в БГ, но това да ти откажат прием в болница, дори и срещу заплащане го чух от няколко души само преди 2 седмици. Обясниха ми, че доста здравни заведения отказват прием на тежки случаи, че недай си боже може да си развалят хубавата успеваемост (%). То и затова горкото дете е стигнало накрая в Пирогов, там няма как да откажат. Ама колко е Пирогов за София в днешно време? Като сравнение - в САЩ системата е също изключително мудна и тромава. Ако се обадиш на личния лекар със специфично оплакване, което не е в неговата компетенция, естествено той ще те насочи към специалист. Проблемът е, че специалистите имат час най-скоро след около 20 дни, особено ако си нов пациент.  Има обаче една "вратичка" - ако отидеш вечерта в т.нар "Спешна Стая" (ER), има я във всяка болница, прегледът ти е осигурен същата вечер.  Оттам вече преценяват дали да ти дадат референция за преглед от специалист за следващия ден (от спешната стая имаш предимство пред останалите пациенти) или направо да те оствят в болницата. Това го открих случайно, бъдейки в безизходица преди няколко години. Обаче същата схема спаси живота на един много добър приятел - няколко дена се влачел като пребито куче, не му стигал дъха и пр. Ама пусти частен бизнес - няма време, добре съм и тн. Ама на следващата вечер жена му го хванала за ушите и рекла - сега работа нямаш, отиваме в спешната стая. Отишли и .....не го пуснали да излезе оттам. Той човека си карал микроинфаркт на крак????? Оттам - в операцианната и след 3ен байпас е жив и работоспособен 7 год след това.

 

Последно: Моят син изкара 2 бронхопневмоннии (едната вирусна) на възраст м/у 2 и 4 год възраст. 2те, с по 1 седмица в 2 различни болници (Ямбол и 1-ва Градска в София). Нямаше тогава "тън-мън" - бяхме на гости на бабата в Ямбол: Детето се разболя. Болницата беше на 500 м от къщата и затова го заведохме там.. ...Прегледаха го и след 10-на минути дойде лекар и каза: Аз това дете няма да го пусна оттук в това състояние - тук ще стои докато не го излекуваме. Жената (мойта) , тогава млада булка на 23, се тръшна и каза "как така ще ми взимате детето"? Докторът (по-възрастен) учтиво поясни : Млада др, ние искаме да го излекуваме, за да му се радвате дълги години оттук нататък !!! Излезе прав този доктор - сега оня "болнавият" е на 41 г и  3 внучки е докарал. Жената, вече на млада булка ? се оплаква, че не им смогва. Аз съм дипломатичен - думам й, като докара внук, аз поемам поддръжката. Това базик - лаф да става, щото имаме и 3 внука, ама те се все от дъщерята ?.

 

Извинявам се ако съм досадил, казх неподредени мисли. Някой може да ме нахока, че съм старомислещ,

но всичко написано горе е 100% истина.

 

Muktata
снимка на Muktata

Принципно подобно е и във Франция. Юранжасът е спасение за всеки , даже и редките случаи на неосигурени. От там ще те изпратят в сервиза , където да те поемат специалисти. Ако не може , дори може да останеш в юржанса - денонощие , две ... Спешните имат малки стационари и пренощуващи болни. В непрекъсната комуникация са с хирургии , медсин /вътрешните/ , реанимациите и т.н. Системата е така направена , че усилията на различните сервизи се ПРЕзастъпват. Никой няма да остане на улицата , никой няма да умре като куче. Във Франция също е капитализъм. 

Чичо Манчо - снех те
снимка на Чичо Манчо - снех те

***

duch

проблемът е че таткото не е показал на доктора Пенчо Славейков в зелен вариант или пък на доктора не му е хрумнало че от това дете може да източи някоя друга стотачка он здравната каса

Търговец сър

Аладар
Peniko, в Канада и САЩ продават ли лекарствата без рецепта ?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×