Quantcast
Горанов: Всичко направихме за "Фолксваген", и дори повече | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

28 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Горанов: Всичко направихме за "Фолксваген", и дори повече

„В преговорите за привличането на „Фолксваген“ в България направихме всичко, което можем, и дори повече“. Това коментира в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов по повод решението на компанията да се установи в Турция. Темата беше коментирана в рамките на конференцията "Индустрия 4.0", предава БНР. Вицепремиерът Томислав Дончев пък подчерта, че в тези преговори България е натрупала огромен опит. Той очаква много скоро у нас да се появи нов инвеститор от този мащаб, защото предпоставките са налице. За да се отговори на инвеститорския интерес, кабинетът уверява, че ще продължи да инвестира в инфраструктура, а също и в образование.

Дадохме на "Фолксваген" всичко, което могат да получат по правилата на ЕС, каза и бившият президент Росен Плевнелиев. „Това беше една изключително неравна битка с Турция, защото се оказа, че всъщност Турция не се придържа по никакъв начин и не им пука и не ги интересуват правилата на общия пазар. Открихме огромна бомба, дупка, проблем - грандиозен, заложен в своето сформиране на общия пазар, в договора - както е подписан между ЕК, ЕС и Турция. Турция е член на Митническия съюз с всички права, но никакви задължения. И Ердоган дава каквото си пожелае като оферти“, каза бившият президент. 

Затова според вицепремиера Томислав Дончев се налагат политически разговори на ниво ЕС. „Европейското законодателство, което трябва да е нещо прогресивно, което да помага на всички, се явява спънка. Тук имаме тема не само с Турция, ограничения, свързани с държавните помощи, правилата за обществени поръчки, това не са единствените ограничения. И тепърва това ще е основа за политически разговори, но моля всички да си запишат нещо - като не е дошъл „Фолксваген“, ще дойде някой друг. Това ще стане до 2-3 години“, прогнозира Томислав Дончев.

  

Към статията във в. СЕГА
независим експерт

Той очаква много скоро у нас да се появи нов инвеститор от този мащаб, защото предпоставките са налице.

Ми така де, няма как всички да ти откажат. Все един ще клъвне. Други предпоставки едва ли има 

Костадинко

Това ще стане до 2-3 години“, прогнозира Томислав Дончев.

И този покрай бибитко се научи да лъже.

bay Dragan

Нито сме пазар, нито имаме кадри. А излюпващите се последни вишисти са на ниво СПТУ от времето на др. Т.Живков . Пък и те заваллиите гледан навънка.

Какво ще остане тук , не ми е ясно. Икономисти, счетоводители, мениджъри на текезесарско ниво....

Няма читав и голям инвеститор да дойде г-н Горанов

de_Ruyter

Мислех, че с Борисов са братя. Ердоган и Той де.

 

Г-н Банов едва ли има какво да го коментираме- по залупен и неадекватен индивид едва ли ще имаме някога като президент. Което е огромен плюс. Всеки сравнен с него е колос! Радостно е, че вече не може да вреди и че дори той осъзнава това, като не се кандидатира за нищо което изисква народен вот.

 

Немците избраха Турция с портфейлите си- все пак, акционерите на компанията решават, а не кухи евроатлантически приказки за държачки на микрофони. Когато искаш да печелиш повече, избираш най изгодната оферта. VW са частна компания все пак, не брюкселска държанка на бюджет.

momon

Ще дойде инвеститор, ама някой друг път. Още като изгониха RWE преди десетина година, всичко тръгна надолу. От 5-6 млд. евро на година стигнаха до 0,5 млд, а тази година за шестмесечието резултатът е още по-трагичен.

nottheone

споко бре, без паника. комисионните от vw ги изтървахте, ма от еф-ките ше си дойдат

Предводител на ...

моля всички да си запишат нещо - като не е дошъл „Фолксваген“, ще дойде някой друг. Това ще стане до 2-3 години“, прогнозира Томислав Дончев.

Колелото пак остана за друг път.

БКП отново ни води към светлото бъдеще.

Славните кошутки се гърчат в екстаС и стендинг овейшънс.

JollyRoger's

А потурите смъкна ли пред комплекса на братята? Или никога не си ги вдигнал!!!

Боклук! Друм бе! 

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...сега е време да се ядосаме и правителството да започне да произвежда коли българско производство...и до десет години Турция и Германия ще се надпреварват в коя от двете страни да отворим завод...но ние ще бъдем твърди и ще направим завод в САЩ за да завладеем и американския автомобилен пазар...

JollyRoger's

След падането на Боковизма, първа грижа е да бъдат насметени подлогите Му... ???

Begemot
снимка на Begemot

Кое е то, дето е хем отпред, хем отзад? Сперед както се наведеш? А? Като стане дума за абсолютната деградация на България и българите последните 10 години, за пропастта , в която сме се сринали ( и не само материално)  - Комунистът Боко е виновен, комуняга тъкъва! И ГЕРБ са 80% бивши комунисти!  Като стане дума за Запада и ЕАТЦ - само антикомунистът Боко удържа положението, бие ги комунетата, та вият, кат шкембе у дувар ги млати. Шизофрения, а?

Хулиган

...като не е дошъл „Фолксваген“, ще дойде някой друг. Това ще стане до 2-3 години“, прогнозира Томислав Дончев.

Този е готов за треньор на националния отбор по футбол.

Политици, сър...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/28/polititzite-si-govoriat-sami/

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Това беше една изключително неравна битка с Турция, защото се оказа, че всъщност Турция не се придържа по никакъв начин и не им пука и не ги интересуват правилата на общия пазар. Открихме огромна бомба, дупка, проблем - грандиозен, заложен в своето сформиране на общия пазар, в договора - както е подписан между ЕК, ЕС и Турция. Турция е член на Митническия съюз с всички права, но никакви задължения. И Ердоган дава каквото си пожелае като оферти“, каза бившият президент. 

Има предвид т.нар. държавна помощ и е прав, макар това да е един от множество фактори. 

Но голям проблем, ако са го открили едва сега в хода на преговорите.

First Strike

Прав е за кое? За това, че Ердоган дава каквито си иска оферти? За това е прав, да. Защото Ердоган не е ничие псе... за разлика от...

ПГеоргиев

Хроника на едно предизвестено решение.

Концернът "VW" не е взел решението да създаде съвместно предприятие с Турция от вчера за днес. 

Нашите политици, които бяха тясно свързани с този проект, не са научили вероятно вчера, че завода ще е в Турция. Но усърдно ни къпеха дълго време, че VW изключило Румъния, страна с богат опит в автомобилопроизводството, за сметка на България-страна с никакви традиции в тази област. Аха-аха да започнат строежа и решили да дръпнат ръчката. Ама те не са ни зачеркнали, само лееекооо се бавят. Споко, ние ще сме. ЕС е зад нас, Турция не е в зоната. Дори и Hyundai се натиска за нас, ама ние си държим за "народния автомобил". И дори, когато германците не бяха дали и един нишан за избор в наша полза, нашите клъстърни корифеи не спираха да говорят, че утре германците идват и започваме. А още от юли месец излязоха статии, че източник от германското правителство е заявил за "турския избор".

И ето - VW са си водели  преговори с Турция, обсъждали са условията и воала  и са взели окончателно решение за Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS. 

И сега ще има: айде бе, ми то VW са аматьори, не са ни потрябвали, затова пък ще дойде друг, по-голям инвеститор.

Бас ловя, че и Hyundai са ни дали червен картон, в противен случай Борисов щеше да се появи с духов оркестър след посещението в Южна Корея и да ни проглуши ушите за "големия си успех".

А фактите са, че големи инвеститори или напускат страната ни, или въобще не искат да чуят за нас. Защото или печалбите им са малки заради свитото потребление, или държавата ги спъва със закони, корупционни практики. Остават само такива, които ще ни изтискат като лимон и ще ни захвърлят, когато няма вече злато или други ресурси.

Затуй ще си останем само с кабеларските цехове и производство на ширпотреба.

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Лъсна дълго пазената тайна, че Toмиславчо е прероденият Влайчо.Е, верно не е от Нова Загора, а от Габрово.Ама пък Боко затуй го държи до себе си.Щото много познава.

Дескин Роско пък е като магаре на панаир.Колчем види много човеци, камери или микрофони и започва здрав магарешки рев.Да го видят хората, да му обърнат внимание, да го оценят.И най вече да се впечатлят от акъла му.А той впечатлява.Много даже.

 

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

А фактите са, че големи инвеститори или напускат страната ни, или въобще не искат да чуят за нас. Защото или печалбите им са малки заради свитото потребление, или държавата ги спъва със закони, корупционни практики. Остават само такива, които ще ни изтискат като лимон и ще ни захвърлят, когато няма вече злато или други ресурси.

Можеш спокойно да добавиш неСТАБИЛНО  законодателство, изразяващо се в чести и хаотични поправки на законите, после поправки на поправките, а сетне поправки и на тези поправки. Погледни само колко пъти е променян кодексът за социалното осигуряване или пък законът за обществените поръчки например. Да не говорим, че съвсем забравиха за тая работа "оценка на въздействие". Кел файда от прословутата "политическа стабилност" щом липсва предвидимост на законодателството?

Бананчето
снимка на Бананчето

Моля Ви, пишете правилно, нали сме най-кОлтурната медия?!

Както ни учи нашият вожд и учител, вършецкия гении:

стаЛбилно

Интервал

Не се ли намери журналист да попита какво точно са направили, както и какво точно е било повечето. Все пак, трябва да знаем, за да оценим подобаващо усилията и уменията на гербавата групировка :)

PlaNed
снимка на PlaNed

... моля всички да си запишат нещо - като не е дошъл „Фолксваген“, ще дойде някой друг.

Какви благословения има за онзи, който бъде изпитан и остане верен! След като успешно издържи изпитанието, той ще получи венеца на живота, обещан от Бога на хората, които го обичат.

/Яков 1:12/

Ivan O'Tan

За да имаш успешен и спокоен бизнес в България, трябва да си член на ГЕРБ или най-малко доказан симпатизант. И двете се постигат чрез съответните вноски под форма на суджуци,дарения и др.подобни. Явно VW са наясно със ситуацията,не вярвам да не знаят за печалния ловешки експеримент Great Wall. Впрочем за утешение в същото пълно с кози село край Ловеч VOSS Automotive откри завод за авточасти с 130 работни места и инвестиция 15 млн.€ ( 115 385 €/раб.място?!). През 2020 раб. места щели да станат 1000-а дано,ама откъде кадри? Може в инвестицията да е включена и вноската "спокойствие"?
https://lovechtoday.eu/

Yankov

Не знам другаря Горанов какво е правил за да привлече Фолка да строи завод в България, но аз искам да ми бъде посочено поне едно, повтарям едно, предимство, което България има пред Турция в областта на автомобилостроенето. Даже изключвам колите предназначени за вътрешния пазар, където Турция тотално ни превъзхожда. За първите 5 месеца в България са продадени 15 000 нови автомобила. Фолка ще произвеждат 400 000 автомобила годишно, като 10% са за вътрешния пазар. 40 000 Фолка годишно ще се продават в Турция. Това са колите само от този завод.

 

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

....мислехме, че като влезем в ЕС ще се окъпем в инвестиции...поне така ни обясняваха...а то се оказа точно обратното, че когато си извън ЕС имаш предимство за привличане на инвестиции...сега ни го обясниха, че Турция имала предимство защото не е в ЕС а ние и в междугалактически съюз да влезем пак ще ни заобикалят...защото сме много пекани и много готини...

 

...и в спорта същата работа....Сърбия не е в ЕС печели титли...ние в ЕС...с триста зора имаме един бронзов медал по щанги благодарение на един амбициран млад ром...

 

..

Лoвkия

Има предвид т.нар. държавна помощ и е прав, макар това да е един от множество фактори. 

Но голям проблем, ако са го открили едва сега в хода на преговорите.

Всъщност целта на концерна е била именно това, да получи държавна помощ, затова е била пусната партенката, че не могат да преценят къде да бъде заводът и уж преговарят с три държави, номерът е да принудят Турция да направи това, което и стана.

И да, според мен наште са го открили в хода на преговорите - че братята немци търсят държавна помощ.

SvSophia
снимка на SvSophia

Всичко направихме..., и дори повече

В смисъл на 117,2 %? (Примерен числов израз на реченото в заглавието “повече от всичко”)

Божкеее, кви люде доживяхме да ни се тургат за финансови министери - не стига, че с фобии, не стига, че бездомници, обитаващи по милост чужди домове, ами  боравят с думите досущ хъмпти-дъмптита.

SvSophia
снимка на SvSophia

Обаче, господин министър, дълг ми е да Ви предупредя за съдбата хъмптидъмптова:

 

”Humpty Dumpty sat on a wall,

Humpty Dumpty had a great fall;

All the king's horses and all the king's men

Couldn't put Humpty together again.”

 

 

 

ИвКо

че братята немци търсят държавна помощ.

Освен това на всеки желаещ да открие някакво предпритие му подготвя терена до кота нула, асфалтира пътя до там, прекарва ток и вода за сметка на държавата и на практика го прави веднага след регистриране на намерението и е така от няколко десетилетия.