facebook
twitter

Вие сте тук

12 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Фармацевтите си поискаха защитни средства от държавата

Фармацевтите излязоха с публична позиция, в която подчертаха уязвимостта на работните си места и настояха да им бъдат осигурени защитни средства. Не стана ясно от кого ги искат, но вероятно очакванията им са насочени към държавата, тъй като от позицията им се разбира, че вече са писали по темата до правителството, здравното министерство и националния оперативен щаб.

„Аптеките се посещават от извънредно много хора, както от болни, така и от здрави, и поради това смятаме, че аптеката е рискова точка за предаване на вируса ... апелираме в спешен порядък да бъдат отпуснати лични предпазни средства за магистър-фармацевтите – на първо време маски и защитни очила. Фармацевтичните складове, зареждащи аптеки, никога не са предлагали респиратори, осигуряващи респираторна защита спрямо вируси за медицински специалисти (FFP2 или FFP3 респиратори). Поради това е невъзможно осигуряването им дори за нуждите на самите магистър-фармацевти, работещи на първа линия и контактуващи ежедневно със стотици болни и здрави в условията на пандемия”, пише в позицията.

Аптекарите твърдят, че може да възникне ситуация, при която, поради разпространение на вируса в собствените им редици, да се затворят места за продаване на лекарства. „Наясно сме, че с приоритет трябва да бъдат снабдени лекарите в болниците, в инфекциозните и интензивните отделения. Смятаме, че и магистър-фармацевтите, както и лекарите по дентална медицина, и медицинските сестри, също трябва да бъдат снабдени с предпазни средства ... Същевременно дори да искаме, не можем да работим дистанционно от домовете си, както е при много други професии.”

Позицията завършва с призив към гражданите „да пазят магистър-фармацевтите ... да не се презапасяват с лекарства и предпазни средства и да не проявяват агресия” към работещите зад гишетата в аптеките.

Към статията във в. СЕГА
Conviction
снимка на Conviction

А те тея не дигнахали 5 пъти цените, нещо направиха ли за хората ей така от тях си? Спряха ли продажба на  ментета  спряха ли хомеопатичните боклуци? А Псевдохранителните добавки ,кото не са Лекарства а ги пробутват като такива?А що няма Държавни аптеки

nebenebe

Че то всеки който има контакт с граждани, ако вземе да мърмори и да чака на държавата, къде отиваме. Тия кожодери да не се излагат. Да реват на работодателите си.

Slava
снимка на Slava

В аптеката на Марешки вчера бяха се набутали 7- 8 човека, вратата затворена, работеха две каси. Не влязох, отидох в отсрещната аптека - вратата отворена, вътре двама човека, един чака отвън, работеха две каси. Имаха маски по два лева.

paragraph39

Достойно за уважение! Постъпката на Роналдо очарова целия свят

15.03.2020

Футболната легенда Кристиано Роналдо е решил да даде своя принос в борбата срещу коронавируса, превръщайки хотелите си в Португалия във временни болници. Лечението ще бъде напълно безплатно за болните, като самият португалец ще поеме всички разходи, свързани с медицинските процедури и заплащането на лекарите...

Кристиано пусна емоционално съобщение в социалните мрежи, в което съветва хората да следват стриктно инструкциите, за да преминем по-лесно през ситуацията. "Светът преминава през много труден период, който изисква изключително внимание от всички нас. Днес се обръщам към вас не като футболист, а като син, баща и човек, който е обезпокоен от случващото се днес, което засяга света около нас. Защитата на човешкия живот трябва да бъде преди всичко друго", написа португалецът.

Conviction
снимка на Conviction

А кауна щял да иска помощ от държавата  щото ся нямало турнири и той емоционал с аувреждал.

 

аптеките трябва да бъдат само Държавни!

Foton4ik
снимка на Foton4ik

Собствениците на аптеките са длъжни да осигурят на работниците си защита!

А къде бяха тези магистър-фармацевти когато се чу за първите случаи в Китай да поискат от шефовете си съответните маски и очила. А не трябва ли да ги имат в наличност поне за себе си, като работещи в рискова среда?! 

Да вядят противогазите!

Жълт котарак

Сега е времето аптеките да станат държавни! И други неща. 

usmivko

между информацията на БФС и заглавието има голямо раминаване, ако може редакцията да пусне линк, а не да дава извадени изречения?

Това е на сайта на БФС:

"„В момента дезинфекцията на помещенията, на плотовете, на витрините е засилена. Ние я извършваме по няколко пъти на ден и тези продукти ни свършват. Дори не искаме някой да ни ги даде, искаме да имаме възможност да си ги купим, но те да са налични, за да може да поддържаме нужната хигиена”, подчерта специалистът. /БГНЕС"

http://bgnesagency.com/bulgaria/%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B8-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B7%D0%B0/?fbclid=IwAR080AZKeBvGFGbGWpVsVTzQ2NUm1AZ51KNgSa443yNlOf5T2sZhubVALkU

duch

за да си ги купите трябва да ви ги докарат, а шофьорите са под карантина, така че дерзайте за "Свободното предвижване на хора, стоки и капитали" В БГ дезифектанти и перилни препарати не се произвеждат, чакаме евроатлантическите братя да ни ги произведат, но и те са зле, а пък няма и кой да ги докара.

Какво плачете пред държавата, нали държавата е лош стопанин и всичко се приватизира плачете на Проптър и Гембъл

ppipi7766

Точно фармацефтите дето надуха цените да искат помощ от държавата е голяма гавра.

Conviction
снимка на Conviction

👍