Quantcast
4 сценария за "Евровизия" 2021 според хода на пандемията | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

1 пост / 0 нови
СЕГА администратор
4 сценария за "Евровизия" 2021 според хода на пандемията

Организаторите на песенния конкурс "Евровизия" обявиха нови дати за събитието в Ротердам, отложено тази година заради пандемията COVID-19. Полуфиналите ще се проведат на 18 и 20 май 2021 г. с участието на 41 страни, а финалите ще са на 22 май. Датите бяха съобщение въпреки сериозните съмнения относно точния формат, тъй като пандемията продължава да предизвиква ограничения по света.

От Европейският съюз за радио и телевизия обявиха, че подготвят с четири сценария, вариращи от относително "нормална" версия на конкурса на живо, до такава, в която Холандия е под пълна карантина. В този случай артистите ще пеят от родните си страни, а изпълненията им ще се излъчват онлайн. Но надеждите са в най-лошия случай концертите да преминат с намалена аудитория и мерки за социално дистаниционни мерки в ротердамската "Ахy Арена". 

Нашата участничка остава същата - Виктория Георгиева, която трябваше да представи страната ни тазгодишното издание. Но тъй като песента ѝ вече не отговаря на условията на конкурса, в момента певицата подготвя нова, чиято премиера се очаква през март. Със същите изпълнители (и нови песни) ще се явят още 18 от участващи държави. 

Въпреки многобройните обвинения от различно естество "Евровизия" е едно от най-големите телевизионни събития в света, което привлича 200 милиона зрители от повечето европейски страни и от няколко извън Стария континент (като Израел и Австралия, които също участват със свои изпълнители в състезанието). По традиция конкурсът ще бъде излъчван на живо по БНТ. 

Към статията във в. СЕГА