Медия без
политическа реклама

Петьо Цеков: ГЕРБ е неспасяем

23 Ноем. 2021

"Резултатът от последните избори е, че ГЕРБ е неспасяем. Дори да има и четвърти избори в обозримо бъдеще, пак няма да бъдат спечелени от ГЕРБ", заяви зам.-главният редактор на "Сега" Петьо Цеков в предаването на "(О)позиция". "В същото положение е и ДПС, което спечели малко повече гласове този път, но единствено благодарение на мобилизацията в Турция. Румен Радев беше избран без ДПС, има мнозинство в НС без ДПС, ДПС в момента не е фактор", подчерта Цеков.

"Изборната мъгла се вдига. Политиците си взеха поука от двата парламентарни краха, които сами си устроиха. Има податки, че този път ще има редовно правителство и ще има сериозна власт", продължи зам.главният редактор на  "Сега", "но със сигурност смятам, че четирите партии, които започнаха преговори по управленските приоритети, ще съставят правителство" . Той прогнозира, че около Никулден ще имаме "бял дим над парламента" - сформирането на редовно правителство.

"Очевидно е, че много работи разединяват потенциалните партньори. След като Корнелия Нинова видя в ПП пропрезидентска партия и я оцени като много лошо нещо, след като ИТН водеше дълго време борба срещу лидерите на новата формация, след като ДБ осъзна, че ПП подяжда от електората й, тези партии се гледат изпод вежди. Ако партиите изкарат силни министри, действащи, готови на промяна, тогава всяка партия ще спечели от участието в такова правителство. В момента всичко зависи от осъзнаването на тези партии като част от тази промяна", допълни Цеков.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата