Медия без
политическа реклама

Или Пеевски ще си отиде, или ДПС ще се разцепи

03 Юли 2024

Пред ДПС има два пътя – органите на партията да отстранят Делян Пеевски като съпредседател, или да се отиде към разцепление. Това се разбра от коментар за ситуацията в движението в предаването „(О)позиция“ с журналиста Людмил Илиев, който направи Елван Атилла – доскоро председател на общинската организация на ДПС в Несебър, а сега вече отстранена от Пеевски, както тя самата твърди. Случило се е миналата събота за 2 часа, защото така наредил съпредседателят. 

Тя посочи, че е гласувала за Делян Пеевски на Националната конференция на ДПС, проведена на 24 февруари. И се обърна емоционално към него: „Г-н Пеевски, аз дадох доверие, сега оттеглям моя глас, моето доверие от вас, и призовавам всички, които са гласували на тази национална конференция, да оттеглят своя глас и своето доверие от вас, г-н Пеевски.“

Според Атилла съпредседателят на ДПС се отдава на самоуправство след изборите. „Който не е с Пеевски, е против Пеевски – това е. Той чисти хората на г-н Доган. Той иска самостоятелно да управлява ДПС. Той иска да бъде като ЕООД, а ние в ДПС 34 години винаги сме имали устав и правила“, описа положението Атилла. По думите й, Пеевски „ползва държавната машина за бухалка“.

Тя е убедена, че контролът върху партията продължава да се държи от Доган. „Г-н Доган никога не е губил контрола. Той винаги контролира партията. Той е нашият почетен председател. 34 години ние се водим по него. Видяхте, преди 4 години само с един знак направихме в Росенец събирането (контрапротестът на ДПС през 2020 г. – бел.ред.)“, каза Атилла.

По думите й, Пеевски е бил избран от Доган, тъй като на ДПС са необходими „млади и нахъсани хора“. Тя отрече версията, че вътре в партията има разцепление по етническа линия. „Ние сме гласували за г-н Пеевски с абсолютно мозинство. Изпълнихме волята на нашия председател“, изтъкна тя.

За бъдещето на партията Атилла посочи, че вътрешните опозиционери искат Доган да поеме отново оперативния контрол и да реши с партийните органи дали и кой да стане председател. „Ние си избираме председател, който да върши административни, оперативни неща, а г-н Доган е лидер! Лидер! Председателят е едно, лидер е друго. Председателят ние го избираме и го пускаме да управлява партията – за избори, административни неща. Лидерът на партията е много, много различно и много голямо. Нашият лидер е Ахмед Доган. Лидер!“

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Елван Атилла, (О)позиция

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?