Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Заменки

24 Юли 2019

Гешев щял да заменя Цацаров - бил единствена засега кандидатура за главен прокурор. Това пише вчера цялата преса барабар с "После". Като се има предвид каква кал видя в заемането на въпросния пост самият Гешев съвсем наскоро, не се чудим защо част от вестниците подиграват избора. Особено злъчна е "Дума" - "Нагласиха Гешев за мястото на Цацаров" е единият коментар, а другият е по-грозен - "Пръв в калта"! Което ни напомня, че тези хора - с постовете, трябва особено да си мерят думите. Може би следва да се измисли някакво официално предупреждение като при американската полиция, което да се казва на всеки кандидат-началник: "Ще те туряме шеф. Оттук нататък всичко казано от теб може да се обърне срещу тебе. Та опичай си акъла!"
Иначе всичко се върти, всичко е Панта рей. "ГЕРБ сменя кметовете" - пише "24 часа". На тоя фон Тотевото от Пловдив, че бил "прегрял" и никой не го натискал и искал по своя воля да си ходи, ни се вижда малко алтернативна фактология. Може да е прегрял, но сигурно Баце му е включил реотанчето. А Тотев цвърчи отгоре.

И от тия жегави метафористики ни се ще да кажем с какво според "Монитор" щели да заместват снега и леда в Антарктида, за да спасяват планетата от екогибел. Щели да го правят с изкуствен сняг!  
Това ни се видя толкова налудничаво, колкото още един светъл перчем из вестниците - на Борис Джонсън. "Оставки в Лондон" - пише "Труд" по повод очакванията той да замести Тереза Мей на поста, а ние вече днес знаем, че я заменил. И ни е едно чудно и карнавално. 
Нещо на разпад и гибел май върви работата. Особено ако изчете човек и крими новините. Синът Явор Златанов искал да заграби бизнеса на баща си - Илия Златанов, и дори му пращал биячи да го бият, пише "24 часа". И майката била на негова страна, па и сестрата Пролетина, па и зетят Махмуд. 
Верно, нищо свято не остана, ще ни се да заменим тия новини и тая Земя с други. 
Ама няма. 

Още по темата