Quantcast

Медия без
политическа реклама

Нашият ресор!

Ще огащваме европейската младеж

11 Септ. 2019

Дадоха ни най-хубавия ресор за Европейската комисия. 

Комисар Мария Габриел направи каквото можа за дигитализацията, сега я натоварват с отговорната задача да бди над младежта и иновациите.

Тук първо ще отворим една скоба за правописание и после ще продължим с анализа. 

Днешната младеж се придържа към една иновационна книжовна норма, според която иновациите са иновациЙ, а прекаленото взиране в запетайките и буквоедството са излишни претенциЙ. Така например писаха двете спасени от премиера Борисов муцунки сладки, с които той се снима пред камината в зайчарника в Банкя: "Честит рожден ден още веднъж направи си рождения ден незабравим и изпълнен с много емоций". Муцунките сладки, които пишат така на премиера, били спасени от него чрез разпореждане - той пратил резачка да ги извади от катастрофирала кола, при това на дата, в която не е бил министър-председател на България. Това е една много хубава, поучителна и показателна за реалиите в България история, препоръчваме на всеки да си я припомни, а ние продължаваме да се радваме на високото доверие, с което ни обдарява Урсула фон дер Лайен, давайки ни новия ресор "Младеж и иновации". 

Сигурни сме, че Мария Габриел ще се справи с тежкия ресор - днешната младеж в Европа има нужда от лозунги, клишета, ролеви модели за роботизирано поведение и сляпо подчинение. В това г-жа Габриел е изключително добра и ще даде пример за лесно подражание на цялата европейска младеж. 

Европейската младеж в момента битува в едно разпасано състояние, което трябва незабавно да бъде огащено! 

Прав беше премиерът Борисов, когато се нервираше на разпространителите на слухове. Бяха тръгнали слухове, че на България може да поверят ресор "Земеделие", пишеше го из европейската преса. Когато български журналисти зададоха въпрос с такова съдържание на Борисов, той прекипя и май вдигна кръвно. Бре, как се разфуча тоя човек: "За какво ти е ресор "Земеделие", там парите са разпределени ясно и точно за всички държави, какво ще направиш с ресор "Земеделие"?!" 

За младежта и иновациите парите явно не са така ясно и точно разпределени, та ще може да се завърти някоя и друга схема, че то на едни къщи за тъщи и стадиони за галфони - не се даяни! 

Да не разводняваме повече темата, че кой знае какви младежки простотии ще ни хрумнат - и ние имаме нужда от дисциплиниране на ресора! Както казва и Вежди Рашидов - "Ше пресОлиме манджата, ей! Тая свобода на словото стана слободия!" - така витийстваше г-н Рашидов, когато обясняваше нуждата от медийния закон на Пеевски. 

Затуй - нека дадем думата на един културен човек, който много рядко е наричан "Пекинска патица". 

Председателят на НС Цвета Караянчева бе в Брюксел, където се експонира изложба в Европарламента по случай 140-годишнината на Търновската конституция. Там г-жа Караянчева коментира новия ресор на българската комисарка. Цитираме Цвета и затваряме дописката. (Г-жа Караянчева беше с идеален фъш-фъш в Брюксел!)

"Много се радвам, че днес съм тук - каза Караянчева - и моето посещение съвпада с избора на ресор на еврокомисар. Един много важен ресор, много голям. И това е отношение - и към България, и към г-жа Габриел персонално. Защото тези два ресора са били разделени, а сега вече е мегаресор с две генерални дирекции, с изключително голям бюджет! В крайна сметка иновациите - това са бъдещето, иновациите, образованието, младите хора. То е едно продължение на нейния ресор и аз съм убедена, че тя ще се справи, да ѝ пожелаем успех. А днес сме тук, защото ще открием "140 години български парламент" - ще представим в Европейския парламент тази изложба!"

ПП. Бъдете сигурни, че следващите дни и премиерът Борисов ще ви обясни какво отношение и уважение към България представлява фактът, че са ни дали ресор "Иновации и младеж". 

Още по темата