facebook
twitter

После

Темичка от печата

Къде точно стои проблемът

452

Конгресът на БСП е приятно събитие, в което двама бивши любовници се превърнаха в лицата на две различни тенденции в партията. 

Вестник "Стандарт", който излиза в петък, написал за събитието в аванс: "БСП между Станишев и Жана д'Арк. Банкет в петък вечер ще разкрие лобитата преди конгреса". Жана д'Арк, пък лобита... 

Я да видим тая работа! Спорът бил Йончева или Станишев да води листата за евровота. Жана д'Арк била Йончева, за което Корнелия Нинова била "дала знак". Независимо колко е симпатична Йончева на "Стандарт", вестникът си има линия. Не тънка и червена, а дебела и кафява: "За беда обаче тя (Йончева, б.р.) вече е обвиняема за пране на пари. И с приближаването на майските избори може да изскочат куп конфузни разкрития за връзките ѝ с банкера беглец Цветан Василев". 

Тук правим едно лирично-юридическо отклонение на темата. По логиката на обвинението срещу Елена Йончева - че е взела пари от КТБ, а това са мръсни пари - би трябвало всички вестници от групата "Корпуленшън Таймс" и още няколко да получат абсолютно същите обвинения. По времето, когато Йончева е финансирала журналистическата си дейност с тия мръсни пари, банката беше най-чистата в България, собственикът на банката наричаше Пеевски "свой син", Цветан Цветанов му връчваше наградата "Мистър Икономика", а шефът на БНБ изпълняваше кръчмарски кавъри на "Назад, моме Калино", прегърнат със същия мръсник и бъдещ "банкер беглец" Цветан Василев. Така че наистина е извънредно странно как парите от КТБ, когато спонсорират "Корпуленшън Таймс", са чисти, но когато подкрепят журналистическата дейност на Елена Йончева - това са едни ужасно мръсни финикийски знаци. Поне за това дали е журналист Елена Йончева - няма съмнение.

Да не би това да е проблемът - когато парите са за "журналистика", няма проблеми; но когато се харчат за журналистика - това вече е вери, вери кофти, както казваше навремето Димитри Иванов. 

Все още няма коментари

Още

1 лв. = 11 лв.

27.06.2019

110
Ремонтиум мобиле

24.06.2019

417
КПКОНПИ не изпълнява съдебно решение да даде информация

24.06.2019

Доротея Дачкова

1477 2

Влез или се регистрирай за да коментираш

×