Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

И вие сте умни, и аз...

10 Окт. 2019

България се променя и все за хубаво, разбираме от масовия проправителствен печат и един от знаменосците му "24 часа". Разликата е огромна в сравнение с времето, когато премиерът заявяваше без задръжки: "И вие сте прости, и аз съм прост". Сега говори друго: "Българският мозък е иновативен, правят се велики неща". Така рекъл на откриването на "Бош инженеринг център" в "София тех парк". "24 часа" много се старае да ни покаже красотата на неговата мисъл, но прави важна грешка - слага подзаглавие в преизказно наклонение: "България ставала прекрасно място за живот". Сиреч така твърди Борисов, но дали е вярно, вестникът не се ангажира. А би трябвало, защото и за него има прекрасен живот, щом се държи о властта.

Опозицията - и тя не пада по-долу! Привиждат й се хубави работи. "Земя" цитира БСП лидерката Корнелия Нинова със заглавие: "Подмладяването на БСП работи!" 

И "Труд" забелязва подмладяване, но другаде : "Длъжникът - мъж до 30 години, зодия Рак". Не е ясно какво значение има зодията за ранното кредитно заробване, но вероятно обяснението се съдържа в друга информация, озаглавена "Само 35% от хората са с качествена работа". Надзаглавие добавя, че "Всеки пети живее в материални лишения". Вестникът се отклонява от правата линия на "24 часа" и с друго твърдение в същата публикация: "България е на последно място в ЕС по заявки за патенти в Европейското патентно ведомство - само 4,13 патента на 1 млн. души от населението. За сравнение в Швеция са 283 патента, а в Дания са 246 на 1 млн. души." Редно е да се викнат редакторите на курсове за хармонизация, защото не е възможно хем българският мозък да е иновативен, хем да не може да се вреди за патенти.

"Телеграф" като дестилат на мъдростта на своя издател разрешава това фундаментално противоречие: "Вадят по 100 лв. на ден с металотърсач на плажа". Българите все пак са умни и не си губят времето с патенти, от които файдата е съмнителна.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата