Медия без
политическа реклама

Руснаците потопиха собствен кораб по време на учение

21 Март 2024
"Капитан Лобанов" е потънал, след като по погрешка е уцелен от ракета

Траулерът "Капитан Лобанов" потъна, след като по погрешка бе уцелен с ракета по време на учение на Балтийския флот, съобщи "Дождь", който се позовава на роднина на член на екипажа. Загинали са трима души от екипажа, четвърти е ранен. Инцидентът е станал на 19 март. Екипажът тъкмо си е лягал, ракетата е попаднала в капитанската рубка. 

Според официалното съобщение на местните власти, на борда на траулера е избухнал пожар по неизяснени причини. Съобщава се за само един загинал. 

"Когато събираха оцелелите, прекрасно знаеха, че има трима загинали. Както и че е паднала ракета. Но решиха да напишат "запалване". Какво запалване, след като капитанската рубка е изчезнала напълно?!", коментира източникът на "Дождь". 

Един от пострадалите е в тежко състояние. Според източника в болницата в Пионерск служители на ФСБ са разпитвали ранените и са предупредили да не разпространяват информация за инцидента. 

Още една ракета е паднала в рибарските мрежи на промишления кораб на компанията МРТК, който бил близо до траулера "Капитан Лобанов".