Quantcast

Медия без
политическа реклама

TikTok въвежда дневен лимит на екранното време за тийнейджъри

Те ще могат да прекарват в приложението до 60 минути, за повече ще се изисква код за достъп

02 Март 2023
ЕПА/БГНЕС

Популярното социално приложение TikTok вече ще определя дневен лимит на екранното време за потребители на възраст под 18 години на 60 минути, съобщава „Интернешънъл“, цитиран от БГНЕС.

Всеки, който иска да използва приложението за повече от 60 минути, ще трябва да въведе код за достъп.

Родителите ще могат да персонализират дневния лимит за тийнейджърите. За всеки ден може да се зададе различен лимит на времето. Семействата ще могат да определят времевите граници, като се съобразяват с училищните графици, семейните пътувания и ваканциите.

Таблото за управление ще показва обобщения за времето, прекарано в TikTok, и колко пъти е било отворено приложението. Родителите ще намерят и разбивка на общото време, прекарано през деня и нощта.

Родителите ще разполагат с възможността да изключат известията за своите тийнейджъри, като зададат график. Съгласно новата актуализация на потребителите на възраст 13-15 години няма да се изпращат известия от 21:00 ч. нататък. По същия начин известията push се деактивират от 22:00 ч. нататък за акаунти, чиито потребители са на възраст 16-17 години.

"TikTok" въвежда и напомняне за сън, чрез което потребителите могат да планират по-добре излизането си извън мрежата нощно време. В зададеното време ще се появява изскачащ прозорец, който ще напомня на потребителите да излязат от приложението", се казва в изявление.

Ключови думи:

ТикТок