Quantcast
Роботът на Amazon е "Alexa на колела" | СЕГА
facebook
twitter

Технологии

Роботът на Amazon е "Alexa на колела"

303

Amazon представи първия си домашен робот, който медиите определиха като „Alexa на колела“.
Роботът Astro първоначално ще бъде достъпен само за ограничен брой хора срещу 1000 долара, а след това трябва да бъде пуснат за всички на пазарни цени. Роботът няма кой знае какви разширени функции, затова въпросът е колко хора наистина ще похарчат пари за него.
Astro се състои се от две колела (12 инча в диаметър), малко място за съхранение и екран. Той идва с 5 вградени двигателя, камери, сензори, а има и перископна камера, която може да се повдигне над нивото на масата.

Домашното наблюдение е една от възможностите на Astro, която Amazon изтъква. Например, когато домът ви е празен, Astro може да бъде активиран чрез приложение, за да направи няколко обиколки из апартамента или къщата. Роботът може да картографира повърхността на дома и да се движи около него, като избягва всички препятствия. Може да изпълнява гласови команди (чрез "Alexa"), т.е. - може да го накарате да чете прогнозата за времето, да отговаря на различни въпроси, да ви пуска музика. Може да го използвате и за видео разговори.

Друга възможност, която може да се използвате, е да накарате Astro да ви донесе нещо от съседната стая. Чаша, бутилка бира... може да бъдат натоварени от съседната стая и пратени при вас, докато гледате мач, примерно. Astro също има два високоговорителя, които са доста силни, т.е - той може да се използва като преносим високоговорител.

Това е. Не чисти стаи, не е ясно какво ще стане, ако дете или домашен любимец седнат на него. Amazon се надява, че с течение на времето роботът ще става все по-добър, защото освен че ще може да се учи от навиците на собствениците, разработчиците ще могат да разработват приложения, чрез които ще увеличат възможностите му.

 

 

Ключови думи:

Astro, Amazon

Още

Amazon ще съхранява данни на британските шпионски агенции

26.10.2021

543
„Властелинът на пръстените“ на Amazon обяви премиерна дата 

03.08.2021

1460
Amazon купи Metro Goldwyn Mayer за 8,45 млрд. долара

26.05.2021

896