Quantcast

Медия без
политическа реклама

Потребителите ще поправят Google maps

31 Март 2021

Благодарение на своите камери Google покрива голяма част от планетата, за да направи картата възможно най-подробна в приложението си. Не може обаче да се очаква, че всички данни ще бъдат актуализирани в реално време - затова от Google Maps предложиха решение за такива случаи.

Улица за която сте сигурни, че съществува (може би дори живеете на нея), в Google Maps може да е представена като поляна. Ето защо Google реши да използва силата на мнозинството и да позволи на хората, които използват приложението, да нарисуват липсващи пътища.

Това е доста просто - ако знаете, че улица съществува и я няма на картата, трябва само да отворите Google Maps на компютъра си, да отидете на опцията „Edit the Map“ и да изберете „Missing Road“.

След това можете да нарисувате липсващата улица или да коригирате неправилно въведените, независимо дали са с грешно написани имена или неправилно маркирани указания за движение.

Разбира се, ако въведете нещо в Google Maps, това не означава, че информацията ще се появи веднага. Компанията ще трябва да направи одит, преди промяната на бъде одобрена. Но ако всичко върви добре, няма причина вие да станете съавтор на Google maps.

Ключови думи:

Google Maps, редактиране