Медия без
политическа реклама

Microsoft ще кани потребителите на Windows 10 да се регистрират онлайн

Потребителите на Windows 10 все още могат да използват локални акаунти за взаимодействие с операционната система. Очевидно това не устройва софтуерния гигант, който от години рекламира предимствата на акаунтите на Microsoft и призовава потребителите да преминат към тях. За пореден път такива реклами бяха забелязани в една от тестовите компилации на Windows 10.

Според онлайн източници рекламата, целяща да насърчи потребителите да изоставят локалните акаунти и да започнат да работят чрез онлайн акаунт на Microsoft, се е появила в тестова компилация на Windows 10 под номер 19045.4353. В описанието на тази версия на операционната система се споменава появата на съответния рекламен банер в приложението Settings (Настройки). Разпространението на стабилната версия на операционната система се очаква да започне през следващия месец.

"Акаунтът на Microsoft свързва Windows с вашите приложения и работна среда. Акаунтът също така архивира всичките ви данни и ви помага да управлявате абонаментите. Можете също така да използвате допълнителни мерки за сигурност, за да предпазите акаунта си от блокиране", се казва в изявление на Microsoft.

За щастие, на този етап Microsoft няма да блокира локалните акаунти, в случай че потребителят откаже да се включи в онлайн акаунта. Уведомленията за възможността за преминаване към използване на съответния акаунт на Microsoft могат да бъдат блокирани в приложението "Настройки", като се отиде в менюто "Поверителност и сигурност" и под "Основни" се деактивират съответните опции.

Ключови думи:

Microsoft, windows, windows 10

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?