facebook
twitter

Технологии

Какво не бива да търсите в Интернет

1644
 Pixabay

Повечето от нас са свикнали да търсят с Google отговорите на най-различни въпроси - от рецепти до медицински съвети и онлайн банкиране. Gadgets Now се опита да систематизира нещата, които в никакъв случай не бива да търсите в мрежата. Много хора забравят, че Google е просто онлайн платформа, чрез която намирате уебсайтове, предлагащи информацията, която търсите. Google няма собствено съдържание, така че това, което търсите, може да не е правилен отговор или информация.

В Google има много фалшиви сайтове за онлайн банкиране. Най-добре е да не търсите през Google адреса на вашата банка - по добре е да знаете точния й адрес, т.е. винаги въвеждайте официалния URL адрес за достъп до уебсайт и го запазвайте. Защото сайт, който изглежда като сайта на вашата банка, може да открадне вашата лична информация и паролата ви.

Също така една от най-популярните онлайн измами е публикуването на фалшиви уебсайтове на фирми и номера за контакт за обслужване на клиенти. Не търсете сайтове на фирми.

Google определено не е правилното място за търсене на подходящите лекарства. Gadgets Now съветва да се консултирате с лекар и да не разчитате на информацията на Google за потенциални заболявания. 

---каре---

Google тества специална икона, която ще се появи ако даден сайт се зарежда бавно. Значката ще бъде факт в Chrome, разбира се. „Това ще отнеме много форми и планираме да експериментираме с различни опции, за да решим какво осигурява най-голяма полза за нашите потребители“, пишат в блога си от екипа на Chrome.

Новата значка ще бъде проектирана така, че да подчертава страниците, които са направени така, че да се зареждат твърде бавно. Екипът за разработка на Chrome също проучва начини за предупреждение на потребителите, ако сайтът се зарежда бавно поради неговата системна грешка или заради хардуер.
 

Ключови думи:

интернет, търсене
Все още няма коментари

Още

Русия тества успешно Рунет - заместника на Интернет

24.12.2019

2807 21
Австралия обмисля блокиране на сайтове с насилие и екстремистко съдържание

26.08.2019

249 3
Всеки трети ученик не може да прецени коя новина е фалшива

12.08.2019

ЙОАНА ПЕТРОВА

134

Влез или се регистрирай за да коментираш