Quantcast

Медия без
политическа реклама

Flex Hybrid - козът на Samsung на CES 2023

05 Яну. 2023

Ако винаги сте искали да носите гигантски екран в джоба си - Samsung има решение за вас. Това е Flex Hybrid.
Въпреки че сгъваемите екрани се предлагат на пазара от няколко години, а екраните за разгръщане са все още в етап на прототип, Samsung Display вече мисли за решения, които ще бъдат намерени в бъдещите телефони, таблети и лаптопи, и току-що разкри технология, която съчетава предишните им иновации - Flex Hybrid OLED е екран, който се огъва и разгъва.

Компанията, която ще покаже технологията на живо на събитието CES 2023, сподели изображения, показващи как изглежда и работи Flex Hybrid OLED, с идеята екранът първо да се разгъва и след това да се издърпва, за да разшири работния плот.

Samsung Display раздели тази технология на две категории - Flex Slidable Solo и Flex Slidable Duet - така че в зависимост от версията екранът да се разгъне на един или два ръба. Например, екранът Solo показва сгъваемо устройство, което чрез развиване на десния ръб разширява вътрешния си екран от 10,5 инча (4:3) до 12,4 инча (16:9), а в примера с екрана Duet можем вижте, че 14-инчовият екран се разширява до 17,3 инча.

Разбира се, не трябва да очакваме скоро да видим устройства, използващи тези екрани на пазара, но със сигурност ще бъде интересно да видим докъде ще ни отведе тази технология.

На CES 2023 Samsung ще дебютира и своята QD-OLED технология върху панели за телевизори и монитори, която трябва да донесе контраста на OLED, тоест яркостта и цвета на QLED екраните. Очакваните диагонали са 34, 55, 65 и 75 инча или 49 инча в ултраширок формат.

Ключови думи:

CES 2023, Самсунг