Медия без
политическа реклама

Париж 2024 увеличава предвидените €300 млн. за охрана

Има опасения за атентат срещу израелската делегация, като в Мюнхен`72

29 Яну. 2024
ЕПА/БГНЕС
Тони Естанге

Бюджетът за сигурност и охрана на олимпийските игри в Париж 2024 ще бъде преразгледан и увеличен, заяви президентът на оргкомитета Тони Естанге. Трикратният шампион на слалом в бързи води говори за предизвикателствата пред организацията, на фона на разрастващата се география на международните конфликти. 

"Нивото на заплаха постоянно се обновява, затова полицията и службите за сигурност правят всичко, за да гарантират безопасността на всеки участник на игрите и на всеки зрител, който ще дойде да усети вълшебството на състезанията. Бюджетът за сигурността на Париж 2024 е €300 млн., но вероятно ще бъде повишен заради многото военни конфликти по света - заяви Естанге. - Безопасността си остава наш приоритет №1, макар че се очаква в Париж да се провеждат и някои демонстрации."

Шефът на оргкомитета добави, че за израелската делегация ще има специални мерки, като припомни терористичния акт на игрите в Мюнхен`72: 

"Конфликтът в Ивицата Газа е един от най-важните в света. Той оказа влияние върху подготовката ни за игрите, особено по отношение на сигурността на израелската делегация. През 1972 г. израелската делегация беше нападната в олимпийското село в Мюнхен и 11 членове на отбора загинаха. Има опасения за подобно нападение и сега". 

 

Ключови думи:

Париж 2024, Тони Естанге

Още по темата