Медия без
политическа реклама

"ЦСКА-София" започна победно годината в мач с 8 гола

Това бе и единственият мач за вицешампионите преди лагера в Турция

12 Яну. 2024
СПОРТАЛ
Марк-Емилио Папазов (в средата) получава поздравления от Георги Чорбаджийски, след като е открил резултата за "ЦСКА-София" срещу "Литекс".

"ЦСКА-София" спечели първия си мач за годината. Вицешампионите надделяха с 5:3 над втородивизионния "Литекс" в контрола, която се игра на базата на БФС в Бояна, тъй като тази на "червените" в Панчарево е със замръзнал терен. Двубоят се игра без публика заради изискване на ръководството на футболния съюз.

Петимата голмайстори за домакините бяха различни - Марк-Емилио Папазов (2), Матиас Фаетон (22-д), Дюкенс Назон (23), Илиян Антонов (56) и Джонатан Линдсет (90). За гостите от Ловеч вкараха Иван Иванов (6), Георги Стайков (29) и Кингсли Бучи (71).

След края треньорът на "ЦСКА-София" Нестор Ел Маестро коментира: "Не искам да влизам чак толкова много в детайли. Днес мачът беше важен най-вече от кондиционна гледна точка. Това, от което сме най-доволни, е представянето на нашите млади играчи. Футболистите, които се представят най-добре, ще играят. Искам (б.ред. - през зимната подготовка) да се изправяме срещу тимове, които са на нивото на най-добрите мачове в България. Искам проверките да бъдат възможно най-реалистични до това, което ни очаква през втория полусезон.

Това бе и единственият мач за "ЦСКА-София" преди отборът да замине за лагер в Турция (14 януари - 4 февруари). За там са насрочени контроли с полския "Корона" (Киелце), иранския "Трактор", словашкия "Тренчин" и чешкия "Бохемианс".

Още по темата