Quantcast

Медия без
политическа реклама

БФС остави "Локо" (Сф) без публика до края на април

Ще обжалваме, не сме се отказали от влизане в Ефбет лига, заяви собственикът Иван Василев

05 Дек. 2019
KotaSport.com

"Локомотив" (Сф) очаквано получи изключително тежка санкция след ексцесиите в официалната ложа в края на домакинството срещу "Хебър" (3:3) от 16-ия кръг във Втора лига. Дисциплинарната комисия към БФС реши да накаже "железничарите" с общо шест мача при закрити врата и общо 3750 лв. глоба - четири срещи и 2500 лв. заради нанесен побой от страна на феновете на служебни лица на пазарджиклии и две срещи и 1250 лв. за саморазправа на ръководители на "червено-черните" със служебни лица на отбора гост.

След като президентът на "Хебър" Иван Папазов и неговият брат подадоха жалба в полицията, изп. директор на "Локо" (Сф) Бойчо Величков и синът му, както и още трима фенове прекараха едно денонощие в ареста. Петимата бяха освободени срещу гаранции от 2000 и 1000 лв., а трима от тях, включително клубната легенда на "железничарите", се сдобиха с обвинения за "причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди".

Наложеното наказание от БФС означава, че "Локо" (Сф) ще може отново да играе пред публика чак на 25 април срещу "Септември" (Сф) в 27-ия кръг от първенството на Втора лига. "Червено-черните", които имат амбиция да се борят за място в елита, ще трябва да изтърпят санкцията в домакинствата срещу "ЦСКА 1948" (7 декември), "Ботев" (Глб) (22 февруари), "Пирин" (Блгр) (29 февруари), "Спартак" (Вн) (7 март), "Поморие" (21 март) и "Струмска слава" (11 април).

Собственикът на клуба Иван Василев обаче даде да се разбере, че няма да приеме наказанието безропотно. "Ще обжалваме. Не е нормално, плод е на някакви провокации. Слагат маските и излизат да правят ексцесии. Ще се борим въпреки наказанието. Искаме да влезем в Ефбет лига, но преходът ще е труден и дълъг. Ако можем да се преборим да играем бараж... С оглед на наказанията ще бъде много по-трудно", коментира босът на "Локо" (Сф) пред "Диема спорт" още преди размерът на санкцията да бъде оповестен официално.

Също така Василев поднесе извинение на колегите си от "Хебър": "Искам да се извиня на братя Папазови, въпреки че не съм присъствал лично. Да се извиня лично от името на "Локомотив". Много ме боли, разстроен съм. Боли ме, откровен човек съм. Не може да продължава това. Нашият стадион беше място да отидеш да гледаш мач спокойно, да се наслаждаваш. Имаме много добра публика, но с тези действия ни компрометираха. Трябва да градим нов имидж."

Още по темата