Quantcast
Аоияма загуби, двамата йокозуна - също | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Аоияма загуби, двамата йокозуна - също

216
 Japan Times
2-ри маегашира Хокутофуджи изблъсква йокозуна Какурю от дохиото в "Рьогоку Кокугикан".

Сумистът Даниел Иванов, подвизаващ се в японската професионална лига под бойното име Аоияма, допусна първа загуба на новогодишния турнир в Токио. В третия ден на надпреварата "Хацу башо" в столичния дворец "Рьогоку Кокугикан" българинът с ранг 8-и маегашира отстъпи пред 9-и маегашира Таканошо.

Въпреки това 33-годишният исполин от Елхово остава пред двамата действащи йокозуна в класирането за Купата на императора. Причината е, че и двамата "велики шампиони" от Монголия вчера записаха нови черни точки в листа с резултатите - Хакухо беше повален от 1-ви маегашира Мьогирю, а Какурю беше избутан от 2-ри маегашира Хокутофуджи.

С баланс 2-1 Аоияма дели 7-а позиция в подреждането, а лидери са шестима борци с перфектен актив 3-0. Двамата йокозуна делят 22-ро място с още 12 сумисти с по една победа и две загуби.

В четвъртия ден утре съперник на българина ще бъде 9-и маегашира Ютакаяма (2-1). Досега двамата имат три официални срещи, като нашият е спечелил последните две от тях - през юли и ноември 2018 г.

Ключови думи:

сумо, Аоияма
Все още няма коментари

Още

Аоияма приключи с "макекоши" след трета поредна загуба

27.09.2020

127
Аоияма ще се бори за положителен баланс във финалния кръг

26.09.2020

134
Аоияма допусна шеста загуба два дни преди края

25.09.2020

63 1

Влез или се регистрирай за да коментираш