facebook
twitter

Спорт

Аоияма ще бъде понижен в ранг след 8-а загуба в Токио

Йокозуна Хакухо напусна контузен юлския турнир по сумо
225
 Japan Times
17-и маегашира Терунофуджи (вдясно) избутва от дохиото озеки Асанояма с класическа фронтална атака "йорикири".

Единственият българин в професионалната сумо лига на Япония - Даниел Иванов-Аоияма, ще завърши с отрицателен баланс на юлския турнир за Купата на императора в Токио. Това стана сигурно два дни преди края, след като в 13-ия кръг от 15-дневната надпревара в двореца "Рьогоку Кокугикан" нашият допусна 8-ата си загуба.

Състезаващият се с ранг 4-ти маегашира Аоияма (5-8) днес беше повален на дохиото от комусуби Даиейшо (9-4). В предпоследния ден утре българинът ще се изправи срещу другия комусуби Окиноуми (8-5), който днес си гарантира положителен баланс "качикоши". Отрицателният баланс "макекоши" пък означава, че Аоияма със сигурност ще бъде понижен в йерархията за следващия турнир през септември.

По тъжен начин приключи участието на доскорошния едноличен лидер и вечен фаворит за титлата йокозуна Хакухо (11-3). Заради получена вчера контузия "великият шампион" от Монголия, носител на рекордните 44 трофея, днес въобще не се качи на ринга и служебно му беше присъдена трета загуба.

В отсъствието на напусналия надпреварата Хакухо в основен претендент за Купата на императора изненадващо се превърна 17-и маегашира Терунофуджи (12-1). Днес борецът с най-нисък ранг във висшата дивизия "макуучи" победи в директна схватка озеки Асанояма (11-2), с когото делеше първото място, и остана еднолично начело. Утре Терунофуджи ще се бори със секиваке Шодай (10-3), получил десетата си бяла точка заради неявяването на Хакухо.

Ключови думи:

сумо, Аоияма
Все още няма коментари

Още

Аоияма допусна нелепа загуба в 7-ия ден на "Аки башо"

19.09.2020

68
Аоияма изравни баланса си с трета победа

18.09.2020

51
Лидерът в Токио нанесе трето поражение на Аоияма

17.09.2020

50

Влез или се регистрирай за да коментираш