facebook
twitter

Наблюдател

Той храни народа, пои, лекува и учи

Премиерът тия дни е като чудотворна икона – обикаля страната и сбъдва желания
11 403
 Профил на Бойко Борисов във Фейсбук
Всички чакат Него!

Ако български гражданин се чуди къде точно са парите от данъците му, тия дни този тъй интересен въпрос има отговор – в лапите челични на Бойко Борисов. Широки са пръстите на премиера, не задържат нищо. Който не е поискал радост от него, той не е бил ощастливен. Даже и още – който не е бил гладен, той не е бил нахранен; който не е седял в кръчма, той не е получил "още едно" от министър-председателя; където има гайка, превърнала се е в завод. Даже и море на Търговище даде.

 

В Библията морето става суша. При Борисов е обратно

 

Причината за всичко това е ясна – изборите за Европейски парламент, за чието спечелване лидерът на ГЕРБ се ангажира искрено и лично. Ако кампанията бъде ситуирана в рамките на седмица, трудовите делници и празници на премиера изглеждат така: в понеделник отпуска 7.5 млн. на УНСС; във вторник излива 27 млн. лв. в ямболската болница; в сряда засилва милион към стопани, пострадали от градушка; четвъртък е ден за екология, спасява градинка в Пловдив, която е частна – или не може да се спаси, или може срещу много пари; в петък всеки българин мисли за уикенда, обаче Борисов мисли за българина – кротко посяда в кафене до отрудени хора, пътьом за поредната лента; в събота са прерязани няколко; християнин е, неделята следва да е мирна и сита – Борисов храни работници с агне; но и мюсюлманите уважава, вечерта им открива работни места. 

 

Седмицата определено е тясна за неговата щедрост

 

- пари търчат по клинични пътеки, увеличават се социални помощи, мор по пчелите има, следователно и помощ за пчеларите дава. Ами Стара Загора? А, и тя - 500 000 лв. за одържавяване на улици.

Има нещо доста интересно в това пътешествие на Борисов сред народа. Той е като чудотворна икона, която сбъдва трудно осъществими желания на миряните. УНСС дава под наем помещения за чалготеки, не може да управлява проекти и търпи финансови корекции – нищо, премиерът подарява милиони, щом ректорът го докосва. Преди четири години строежът на новата ямболска болница костваше 9 млн. лв., пък и не личи да се управлява добре – нищо, сега ще бъдат дадени 27 млн., щом местните управници настояват (за сравнение – 20 млн. лв. ще струва национална педиатрия в София). Стопаните не са се застраховали срещу градушка, пък и обещаваната от години държавна система за застраховане липсва – нищо, пари ще заметат неудобствата. 500 000 лв. не са много за град като Стара Загора, но що пък - иска ли кметът, дава ги. За градинката в Пловдив може да се меси само ако е държавна, но няма проблем – щом жителите настояват, собственикът е накаран да мисли в зелено. Кметът Иван Тотев, претворяващ обещанията в дела,

 

мисли още по в зелено –

 

готви 1 млн. лв. за откупуване на терена (обяви го наскоро). Всъщност преди петнадесетина години парцелът от общински става частен, като първият му притежател е Георги Гергов. Сега държавата и общината се чудят как да запушат дупката след себе си. Ясно е как - с пари, по възможност безотчетни. Есента при сходен случай Гергов, някак си пак замесен, получи 43 млн. лв. за Дупката във Варна.

 

Дупки ли са, че да ги опишеш?!

 

Над 2.6 млрд. лв. е бюджетният излишък, съобщи към края на април финансовият министър Владислав Горанов. Ето това са парите, които Борисов харчи. "Аз, аз, аз..." – отеква при всяка щедрост. А следва да е "вас, вас, вас…" – "На вас раздавам вашите пари, за да гласувате за нас".

Принципи в това начинание няма, важното е единствено ГЕРБ да спечели изборите. Носи ли полза? Да! "Велик водач и герой на нашето съвремие е премиерът Бойко Методиев Борисов. Обединител и миротворец!", написа под неговите чудодейства фейсбук потребител. Може ирония да има в думите, но подобни хватки Борисов е прилагал и друг път - с тях пълни урни.

Стилът му винаги е бил неподражаем. И изменчив като река в краката на Хераклит ("Всичко тече, всичко се променя"). Някога той хулеше премиера Станишев, че участва в предизборни кампании, после заповядваше на министрите си да странят от агитации, сега сам се е нагърбил да връща народната любов, загубена поради Цветанов и други новодомци. И за да не остане някой неосведомен, излъчва странстванията си из страната на живо, като риалити шоу във Фейсбук. 

Сърцата обаче отдавна са изстинали, съдържанието в урните този път може да е недостатъчно.

 

В отговор Борисов пак се променя

 

Кампанията започна с "Евроизборите ще покажат кой колко струва и нужен ли е предсрочен парламентарен вот", стигна до "Независимо от евроизборите не виждам основание за подаване на оставка". А кампанията още не е завършила. Какво ли ще чуем до края?

Цялата тази история е за човек, на когото много му е приятно да храни, пои, учи, лекува, наказва и опрощава народа. Даже е забравил как се изкарват пари в нормалния живот, вън от политиката, как се управляват и спестяват. Отдавна е покатерил Олимп, враговете го мразят, приятелите - изоставят, път за нормално слизане няма - може само през глава. Ако трябва, и хоро ще играе, с братовчедите на живо ще се сбие, последния лев от хазната ще изхарчи, и на последния министър главата ще вземе - но трябва да се задържи.  Битката е за лично оцеляване.

18

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Въпреки кризата излишъкът в бюджета продължава да расте

01.07.2020

МИЛА КИСЬОВА

886 28
ДАНС още проверява Булбанк за парите на Божков

27.06.2020

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

6942 20
Вучич печели категорично изборите в Сърбия

21.06.2020

Обновена

2033 4

Коментари

Ад мин

Мдаа...

Дали наистина след близо 1000 прочита няма коментари или просто всеки, изказал мнение, отива във фризера.

Това, мойто не е коментар, не обичам студа. И не съм съгласен с автора, тъй да знаете!

sega_reader

Не коментираме, защото всеки интелигентен човек, който не е закачен за хранилката на герб, като прочете тая новина наум му идват такива неинтелигентни думи и най-вече псувни и епитети, че преценява като нереално да коментира и после да остане форумно жив.

Тези "новини" са предназначени само и единствено за нахранения до пресита и газоотделяне гербериат.

Има вмного такива нахранени, живота ме убеждава всеки ден. И този факт, че герберите са нахранени и много, ме хвърля в безнадеждност, че някога ще се освободим.

Magi

Така е!

Шлифера

Без НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ байОНя  и байОНьовете  ще са вечни!!!!!
 
 

дядо яга

че то какво да се коментира....и има ли смисъл? просто чакаме да свърши седмицата...и да гледаме новините тогава...дали изведнъж нашите кьорави медии няма да прогледнат...и вкупом да открият за себе си , че царят е гол...като в приказката

geo_19

Аз пък чакам да дойде четвъртък (или петък). Той си знае какво ще изкочи.

Байпас

То, какво да му коментираш?Всичко е казано!???

Пиркс
снимка на Пиркс

Кога се пада ХХ конгрес на ГРЕП? 

Интервал

Медийните реалности:
Той е пътят, истината и животът.
Разбира се, с наши(на данъкоплатците) пари.
Наистина, какво ли да се коментира...

Марти

Бойко Борисов не спира да работи за България, затова всички го обичат и му се радват. Той е направил толкова много за страната и народа си, че в съзнанието на хората наистина изглежда като чудотворец.

 

ГЕРБ е нашата надежда,
ГЕРБ е нашата мечта,
ГЕРБ живота ни подрежда,
с ГЕРБ долита радостта!

 

ГЕРБ създава и съгражда,
ГЕРБ е сигурност и ред,
с ГЕРБ страната се възражда,
ГЕРБ е пътят ни напред!

 

ГЕРБ е порив и опора,
ГЕРБ е воля за възход,
с ГЕРБ са всички честни хора,
с ГЕРБ е целият народ!

пощаджията

Па добре, че са разрешени коментарите.

Под няколко от петьоцековите статии вАобще не даваха да се гъкне.

Сигурно ни пазят 

Ставрю

Партия велика води нашия победен строй, начело с нашия герой - Бойичо се нарича той. То е въздух, слънце, и вода  той ни даде свобода и от комуниста  ни избави. Да ни е жив и здрав да дава хляб на свако бако и на кумъ  и на брачеда Сашо дето го би преди няколко години заради помпата. Аидеее да ни е честита победата. Долу БСП. 

juka

Щеше да е смешно туй, ако не беше толкоз тъжно.

Koчо

Слава на нашата партия, слава,

слава на Бойко - герой !

Наште парици той щедро раздава,

гербери пеят под строй.

Kornelia.Nini

много му е приятно да храни, пои, учи, лекува, наказва и опрощава народа.

През останалото време какво ли прави? Имам едни подозрения, но и аз не искам да си заминавам млада и зелена.

Миряна Б.

 

 

През останалото време в длъжността си на чудотворна икона цеди капки миро от очите си и ги събира в чашки за кафе за раздаване на бабите. А от устата му мед се точи. А пикае актуално - диверсифициран газ. От задната дупка се ронят купчета Елей – смес от пет съставки: ароматна смола от мирово дърво, кора от кафяво дърво, благовонна тръстика, кора от лаврово дърво, маслиново масло, която се вари и се използва за помазване, освещаване и други християнски тайнства и обреди.

Миряна Б.

 

Половин ден посвещава на съзерцание на лика си в езерото Ариана. Опасно занимание, наоколо дебнат вакханки и жадуват да го разфасоват - спарагмос се казва на старогръцки.Ето до къде води харизмата или сексапилът. Макар че тумбакът му не е особено харизматичен.

Миряна Б.

 

 

Отнеха му Валентин Златев и карето за белот се разпадна. Таман си беше раздал четири аса. Настоящага сюрия посланици не играят тенис. Мачлетата вехнат, сигурно поради отсъствието на оня, дето стана диспечер на летището.

 

И любов му липсва, любов! Поне едни женски гащи, па били те и в Барселона и почти невидими.https://ljubopitno.com/wp-content/uploads/2014/06/C-string.jpg

Влез или се регистрирай за да коментираш

×