Quantcast

Медия без
политическа реклама

Надпреварата за най-тъп филм, сниман в Бояна, е ожесточена

02 Юли 2021
снимка: bTV studios
Хайек, Рейнолдс и Джаксън: сега какво да правим с тоя тъп сценарий? Нека се преструваме, че ни е забавно!

"Бодигард на убиеца" (Hitman's Bodyguard), който бе заснет в софийското студио "Ню Бояна", оглави класацията по приходи  в американските кина при премиерата си през 2017-а. Разбира се, той бързо изпадна от радара, защото въпреки участията на Гари Олдман, Райън Рейнолдс, Самюел Джаксън и Салма Хайек филмът бе брадато клише с евтини екшън сцени и елементарен хумор.

Приходите обаче явно са били достатъчни, за да му спретнат (още по-слабо) продължение. В премиерния "Бодигард на убийцата" бодигардът, изигран от все така от Рейнолдс, опитва да се оттегли от рисковата се професия, но съдбата е замислила друго. Този път екшънът се диктува от Салма Хайек, която получава по-голяма роля, а Самюел Джаксън буквално се лута из изключително нелепия сценарий. За кратко в ролята на злодей се мярка и Антонио Бандерас. Режисира Патрик Хюз, който преди оригинала засне и "Непобедимите 3". 

Иронията е, че в следпандемичното лято, когато повечето филми в САЩ дебютират с хибридни премиери (едновременно на голям екран и на стрийм у дома), "Бодигард на убийцата" бе един от малкото, заложили изцяло на киното - и на свой ред оглави класацията за най-гледани филми в премиерния си уикенд. Разбира се, още следващия петък бе отвян от (не много по-задълбочения) "Бързи и яростни 9", но е възможно да остане в историята като неделния касов шампион с най-ниско одобрение от критиката - едва 27% в популярния агрегатор за рецензии Rotten Tomatoes. Такива едно време излизаха директно на видео, но времената се менят. Все пак "Бодигард на убийцата" може да има известна привлекателност в качеството си на безмозъчно лятно развлечение.

Освен в България този път част от снимките са протекли и на Хърватската Ривиера (Риека).

Hitman’s Wife’s Bodyguard – Only In Theaters June 16, 2021! Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, with Antonio Banderas, and Morgan Freeman, Frank G...

 

Още по темата