Медия без
политическа реклама

Мъск: Битката в клетка със Зукърбърг ще бъде в Италия

11 Авг. 2023
Мачът между Зукърбърг и Мъск явно няма да е скоро, защото Илон смята да си прави операция
Мачът между Зукърбърг и Мъск явно няма да е скоро, защото Илон смята да си прави операция

Илон Мъск заяви, че шумно рекламираният му бой в клетка с Марк Зукърбърг ще се състои в Италия, като властите там потвърдиха разговорите за провеждане на "голямо благотворително събитие", съобщи БГНЕС.

Макар че сблъсъкът между двамата технологични титани все още не е официално потвърден, Мъск заяви в своята социална медия X - известна преди като Twitter - че подготовката напредва.

"Говорих с министър-председателя на Италия и с министъра на културата", написа Мъск, визирайки италианския премиер Джорджа Мелони. "Те се съгласиха за епично място."

Италианският министър на културата Дженаро Санджулиано потвърди, че е разговарял с Мъск  "как да организираме голямо благотворително събитие, припомнящо историята", но заяви, че евентуалният мач "няма да се проведе в Рим".

Мъск очевидно се надява, че двубоят ще се проведе в древния Колизей, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, като публикува информация за идеята в края на юни.

В изявление Санджулиано заяви, че всяко събитие с Мъск ще събере "огромна сума, много милиони евро, (които) ще бъдат дарени на две важни италиански педиатрични болници".

"Това ще бъде и възможност да популяризираме нашата история и нашето археологическо, художествено и културно наследство в световен мащаб", каза той.

Мъск заяви, че "всичко, което се прави, ще бъде с уважение към миналото и настоящето на Италия" и че приходите "ще отидат за ветераните".

Той заяви, че мачът в клетка ще бъде управляван от фондации, ръководени от него и Зукърбърг, а не от UFC, базираната в Лас Вегас промоутърска организация за смесени бойни изкуства.

Шефът на UFC Дана Уайт, който все още желае да участва в събитието, заяви тази седмица в подкаста на Майк Тайсън, че битката ще донесе приходи от вероятно 1 млрд. долара.

Двамата технологични магнати, които от време на време се закачат от разстояние, станаха преки конкуренти, след като в началото на юли Meta на Зукърбърг пусна своята платформа Threads, подобна на Twitter.

В леко фриволно отклонение Мъск публикува фраза на латински език, която се превежда като "възхитително е да се правиш на глупак от време на време".

Мъск не споменава дата за предложената битка, но казва, че може да се наложи да се подложи на "лека операция", за да разреши "проблем с дясната ми лопатка, която се трие в ребрата ми". "Възстановяването ще отнеме само няколко месеца", добави той. Най-богатият човек в света има титаниева пластина, която държи два прешлена заедно, но в петък заяви, че в момента това "не е проблем".

Зукърбърг, който е любител на бойните изкуства и е участвал в състезания по жиу-житцу, не коментира засега. 

Последвайте ни и в google news бутон