Медия без
политическа реклама

Боят между Мъск и Зукърбърг ще се излъчи в Х

06 Авг. 2023

Илон Мъск обяви, че ще излъчи на живо битката си с Марк Зукърбърг в социалната мрежа X (бивш Twitter), която е негова собственост. Всички приходи ще отидат за благотворителност за ветерани, написа Мъск на страницата си в социалната мрежа.

На 22 юни Зукърбърг прие предизвикателството на Мъск да уреди отношенията си в битка в клетка. Последният предизвика ръководителя на Meta на бой, след като в мрежата се появи информация за намеренията на компанията да пусне приложение - конкурент на X. Двамата бизнесмени се съгласиха да се бият на арена в Лас Вегас. Датата още не е определена.

Всичко започна с това, че 52-годишният Мъск разкритикува компанията майка на Instagram Meta и техния новоизлязъл конкурент на Twitter - Threads, като написа в Twitter, че би бил "готов за бой в клетка" с нейния шеф - Марк Зукърбърг. Малко след това 39-годишният Зукърбърг, който е и шеф на Facebook, публикува скрийншот на туита с надпис, който гласеше "Изпрати ми местоположение".

За да стане още по-интересно, двойката, която има запазени места сред 10-те най-богати хора на света, афишира уменията си - Мъск има черен колан по бразилско джиу-джицу, а Зукърбърг изучава различни бойни изкуства през 2020 г. и е впечатлил няколко звезди от UFC, включително Конър Макгрегър. Зукърбърг показа как тренира с майстори на бразилската капоейра. 

Спори се дали тази битка изобщо ще се състои, въпреки че двамата постоянно се закачат в социалните мрежи, а президентът на UFC заяви, че "и двете момчета са абсолютно сериозни".
 

 

Последвайте ни и в google news бутон