Quantcast

Медия без
политическа реклама

Ударен е офисът на ръководителя на ДНР Денис Пушилин

23 Авг. 2022
БГНЕС
Денис Пушилин

Центърът на Донецк е бил атакуван по-рано днес. В резултат на обстрела са убити четирима души, а десет са ранени. Под обстрел е била и администрацията на ръководителя на ДНР Денис Пушилин, както и хотел, в който отсядат журналисти, търговски център, жилищна сграда и други сгради. По време на нападението Пушилин не е бил в офиса, предава Interfax. Според ТАСС отговорността е на Въоръжените сили на Украйна.

Обстрелван е районът на търговски център Green Plazа, районът около Донецкия национален технически университет и  районът на сградата на Министерството на вътрешните работи. Обстрелян е и хотел "Централ", където отсядат журналисти, включително чуждестранни. В сградата е имало около 50 души.

Според Донецката новинарска агенция снарядите са уцелили фасадата на централата на Пушилин на булевард ''Пушкин'', дясното крило и горните етажи. В резултат на това е започнал пожар. Според кореспондент на ТАСС друга сграда на администрацията на ръководителя на ДНР също е пострадала. Тя се намира на улица ''Артем'', районът около която е отцепен.

Както украинската информационна агенция по-рано съобщи, Пушилин е потвърдил намерението си да проведе "трибунал" срещу украински военнопленници в Мариупол, въпреки изявлението на президента Володимир Зеленски, че Украйна няма да преговаря с Руската федерация в случай на такъв "процес".

 

Ключови думи:

Денис Пушилин, Донецк, ДНР

Още по темата