Quantcast
"Роскомнадзор" блокира сайта на Навални | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

"Роскомнадзор" блокира сайта на Навални

Ходът на надзорния орган е пореден удар срещу опозиционера и екипа му преди изборите през септември
446
 ЕПА/БГНЕС
Екипът на Навални разработва стратегия за интелигентно гласуване на наближаващите избори.

Руският интернет регулатор "Роскомнадзор" блокира сайта на критика на Кремъл Алексей Навални, navalny.com, както и 48 сайта на хора и организации, свързани с него, съобщи екипът на Навални. 

Този ход идва само седмици преди парламентарните избори през септември и последва съдебно решение през юни, което одобри искането на прокурорите организации, свързани с Навални, да се обявят за екстремистки (което означава поставяне извън закона). 

Сподвижникът на Навални Леонид Волков отбеляза в приложението за съобщения "Телеграм", че екипът скоро ще обясни как планира да избегне блокирането на сайта.

Навални, виден критик на президента Владимир Путин, излежава 2 години и половина затвор за нарушения на условна присъда, които според него са изфабрикувани. Хвърлянето му в затвора обтегна отношенията на Русия със Запада, който настоя за освобождаването му и разкритикува решението за екстремизма.

Екипът на Навални популяризира така наречената стратегия за "интелигентно гласуване" за подкрепа на най-силните противници на управляващата партия "Единна Русия" във всеки избирателен район на изборите през септември.

Източник:  news.bg

 

Ключови думи:

навални, сайт

Още

Нидерландски пилот у нас е получил оферта да сподели за F-35

19.04.2022

Обновена

14905
Навални: Валерий Гергиев има имоти на Запад за над $100 млн.

13.04.2022

3116
Навални: Тяхната родина е сметката в Швейцария

15.03.2022

Обновена

8481