Медия без
политическа реклама

Почина синът на шефа на "Роснефт"

20 Февр. 2024
Игор Сечин и Владимир Путин
БГНЕС
Игор Сечин и Владимир Путин

35-годишният Иван Сечин - син на главния изпълнителен директор на "Роснефт" Игор Сечин, е починал, съобщи The Moscow Times. Това е станало още на 5 февруари.

Според близкия до Федералната служба за сигурност канал ВЧК-ОГПУ Иван Сечин е починал от кръвен съсирек във вилно селище в Красногорск, докато е чакал лекарите. Около 4 часа сутринта започнал да се оплаква, че се задушава, след което загубил съзнание. Той имал проблем с бъбреците. Повиканите медици се забавили заради силен снеговалеж. Баща му се опитал да осуети разследването на смъртта.

Иван Сечин живееше в Москва на "Шведский тупик", сграда 3  - адресът е споменат в разследване на Bloomberg като "къща за сътрудници на президента Путин". Той заемаше ръководна длъжност в "Роснефт". През януари 2015 г. е бил награден с медал на Ордена за заслуги към Отечеството II степен от президента. Призът е "за големия му принос в развитието на горивно-енергийния комплекс и дългогодишната му съвестна работа". Преди това е работил и в "Газпромбанк".

 

 

Последвайте ни и в google news бутон