facebook
twitter

Чужбина

Племенницата на Скрипал вярва, че той е мъртъв

874
 РИА Новости
Виктория Скрипал

Племенницата на руския двоен агент Сергей Скрипал смята, че чичо й отдавна е починал, предаде РИА "Новости". Виктория Скрипал сподели това часове, след като британският "Сънди таймс" писа, че състоянието на бившия офицер от руското военно разузнаване се влошава. На 4 март м.г. той и дъщеря му Юлия бяха открити в безпомощно състояние в Солсбъри, Великобритания, и впоследствие Лондон обвини Москва, че е организирала отравянето им с бойното вещество новичок. След дълго лечение двамата бяха изписани от болница. Сега Сергей Скрипал получавал медицинска помощ у дома и лекарите се опасявали, че той няма да се възстанови напълно, писа британският вестник. "На мен лично никой не ми съобщава нищо за състоянието му. Но за това се говори отдавна. Скрипал не е между живите...На 4 март ще стане година и на 6 март ще ни връчат урна и ще кажат - Скрипал почина и по негово искане бе кремиран", казва племенницата.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви по повод публикацията за влошеното състояние на Скрипал, че новината представлява контролирано изпускане на информация от британските спецслужби към медиите.

Ключови думи:

Скрипал, новичок
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Разследващият случая "Скрипал" става шеф на МИ-5

30.03.2020

Обновена

1286 9
NY Times: Как отравяне в България разкри руски убийци в Европа

22.12.2019

8043 34
Засега Русия печели дезинформационната война със Запада

Коментари

Гларyс

Ех, а толкова лесно ингилизите могат да опровергаят руските фейкнюзове. Само трябва да покажат щастливото семейство Скрипал на една пресконференция. Ама ги крият, защото светът е голям и новичок дебне от всякъде...

Влез или се регистрирай за да коментираш