Quantcast

Медия без
политическа реклама

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за 26-о презареждане

Хилядникът влиза в планов годишен ремонт от днес

22 Септ. 2020
АЕЦ
Шест блок от "птичи поглед".

На 22 септември започна плановият годишен ремонт на шести блок, съобщи пресслужбата на АЕЦ „Козлодуй”.   

Ще бъдат изпълнени ремонтни дейности, профилактика на оборудването и на системите на блока. Реакторът ще бъде презареден със свежо ядрено гориво за 26-ата поред горивна кампания. Ще продължи и осъществяването на дейности и модификации, свързани с дългосрочната експлоатация на блока, поясняват от централата.

Очаква се хилядникът да се включи отново в енергийната система в края на октомври. Междувременно пети блок  на АЕЦ "Козлодуй" ще работи на пълна мощност.

 

АНТИКОВИД

Плановият годишен ремонт ще тече при строго спазване на превантивните мерки за ограничаване на риска от заразяване с Covid-19, подчертават от атомната централа. 

Допускането до работните места се извършва след контрол на телесната температура, по време на работа задължително се използват лични защитни средства, работните и санитарните помещения редовно се дезинфекцират и постоянно се поддържа висока хигиена. Направени са промени в организацията на работното време на сменния персонал, целящи ограничаване на контактите и поддържане на социална дистанция.

В ремонтната кампания като подизпълнители ще вземат участие и външни организации. Техните служители, които не са с постоянно работно място на площадката, ще бъдат допускани в централата след представяне на отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди започване на дейността.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?