Quantcast
Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за 26-о презареждане | СЕГА
facebook
twitter

Икономика

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за 26-о презареждане

Хилядникът влиза в планов годишен ремонт от днес
447
 АЕЦ
Шест блок от "птичи поглед".

На 22 септември започна плановият годишен ремонт на шести блок, съобщи пресслужбата на АЕЦ „Козлодуй”.   

Ще бъдат изпълнени ремонтни дейности, профилактика на оборудването и на системите на блока. Реакторът ще бъде презареден със свежо ядрено гориво за 26-ата поред горивна кампания. Ще продължи и осъществяването на дейности и модификации, свързани с дългосрочната експлоатация на блока, поясняват от централата.

Очаква се хилядникът да се включи отново в енергийната система в края на октомври. Междувременно пети блок  на АЕЦ "Козлодуй" ще работи на пълна мощност.

 

АНТИКОВИД

Плановият годишен ремонт ще тече при строго спазване на превантивните мерки за ограничаване на риска от заразяване с Covid-19, подчертават от атомната централа. 

Допускането до работните места се извършва след контрол на телесната температура, по време на работа задължително се използват лични защитни средства, работните и санитарните помещения редовно се дезинфекцират и постоянно се поддържа висока хигиена. Направени са промени в организацията на работното време на сменния персонал, целящи ограничаване на контактите и поддържане на социална дистанция.

В ремонтната кампания като подизпълнители ще вземат участие и външни организации. Техните служители, които не са с постоянно работно място на площадката, ще бъдат допускани в централата след представяне на отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди започване на дейността.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Енергийни експерти: Американци в АЕЦ Козлодуй? Това шега ли е?

15.10.2020

9848 51
ГДБОП нахлу погрешка в Бастунсарай
Има загинали и ранени на площадка в АЕЦ "Козлодуй"

16.12.2019

Обновена

3886 17

Коментари

dembik

С руско миризливо гориво ли ще го пълнят или с диверсифицирано такова? 

hamel

За съжаление - руско такова. Въпреки, че е много димно, дига ноо пушек - нема друг начин.

dembik

Щом така - ЗАКРИВАЙ!

mamut

 до 2025г само с гориво на ТВЭЛ, след това ако се одобри от самата централа ,конструктора и ЕВРОАТОМ горивото на другия доставчик,  който е хамерикански "У...хауз нюклириър", но базата е в Швеция. То Мустафата дава зор, но това не е бодни пръчка, пий шира.

Влез или се регистрирай за да коментираш