Quantcast
БДЖ отново остана без изпълнителен директор | СЕГА
facebook
twitter

Икономика

БДЖ отново остана без изпълнителен директор

971
 Илияна Кирилова

Инж. Ангел Стоянов е освободен от длъжността изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД. Той зае поста през месец април 2022 г., когато бе назначен от министър Николай Събев. Така той изпълняваше длъжността в продължение на почти 6 месеца. Уволненият изпълнителен директор бе една от многобройните назначения на Събев, които често правеше в различните дружества на държавната железница. Изгонването му е решение на служебния транспортен министър Христо Алексиев, но мотивите за него не се съобщават.

За член на Съвета на директорите е назначен инж. Атанас Атанасов, който е дългогодишен служител в БДЖ. Инж. Атанасов е дипломиран магистър във ВТУ „Тодор Каблешков“ по специалност „Технология и организация на железопътен транспорт“, след което е завършил магистърска специалност „Мениджмънт и маркетинг“ в бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Заемал е редица експертни и управленски длъжности в експлоатационната дейност на БДЖ, свързана основно с осъществяване на спедиция и товарна дейност.

Предстои провеждане на заседание на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, на което ще бъде избран нов изпълнителен директор на дружеството.

Още

4 влака бяха отменени, а от София за Варна закъсня "само" 2 часа

29.01.2023

Обновена

6483
Транспортният министър се чуди на ниските приходи от тол такси

18.01.2023

МИЛА КИСЬОВА

2295
Приятелят на полицайката Симона Радева също е уволнен от МВР

11.01.2023

7324