facebook
twitter

Култура

Татяна Лолова си спомня в "Дневници" & делници"

133
Снимка: БГНЕС
Татяна Лолова е побрала в автобиографията си и смеха, и тъгата, и делниците, и аплаузите.

"Дневници и делници" на Татяна Лолова е едновременно и дневник, и албум. След като съпругът й Светослав Светославов-Славето напуска този свят в края на 2018-а, любимата на няколко поколения актриса отваря старите тетрадки и изважда забравените фотографии, картички и писма. Представянето на тези спомени ще се състои този петък, 11 октомври, от 18:30 часа в Литературен клуб "Перото", НДК. Водещ на събитието е Георги Тошев, съставител и редактор на книгата. 

"Много съм играла... И съм чела интересни текстове на глас пред публика. Актьорът насита няма. Иска още и още! А като спре да иска, значи не е вече актьор, а иска да стане режисьор, да събере група актьорчета и той да им казва какво да правят. Или започва да пише автобиографии. На всеки му се дописа. Писатели много, читателите намаляха", споделя 85-годишната Лолова. 

Върху 240-те страници оживяват артисти като Лили Иванова, Стоянка Мутафова, Нейчо Попов, Григор Вачков, Невена Коканова, Георги Калоянчев-Калата, Велко Кънев, Калин Сърменов, Цветана Манева, Никола Анастасов, Георги Русев и др. Лолова е побрала вътре много преживявания от дългия си живот - от детството, студентството, първите роли, първата книга, получаването на наградата "Аскеер", срещата със Славето, появата на сина й Сава, на внуците Сава и Матео. 

Някои от снимките на обичаната актриса се публикуват за първи път в тази книга. А портретите и автопортретите са най-голямата изненада за художническия й талант - в частта "Делници" са включени скици на Шекспир, Мерсия Макдермот, Иван Цветарски, Светослав Светославов-Славето. 

Част от тиража на "Дневници & делници" се разпространява като колекционерско издание с автограф от любимката на публиката и включва две репродукции на рисунки и една пощенска картичка. 
 

Все още няма коментари

Още

Полански: Уайнстийн ме изкара детски изнасилвач, за да вземе "Оскара"

12.12.2019

1109 2
"Нетфликс" превзе "Златните глобуси"

10.12.2019

297
Отиде си великата Стоянка Мутафова

06.12.2019

4342 66

Влез или се регистрирай за да коментираш

×