Quantcast
Съдът отхвърли 1 от 11-те нови обвинения срещу Харви Уайнстийн | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Съдът отхвърли 1 от 11-те нови обвинения срещу Харви Уайнстийн

Още 140 години затвор грозят бившия филмов продуцент
310
 EPA/BGNES
Харви Уайнстийн може да получи още 140 години затвор.

Съд в Лос Анджелис отклони едно от 11-те обвинения, издигнати срещу бившия филмов продуцент Харви Уайнстийн, съобщава „Варайъти”. 

„Съдия Лиза Ленч се съгласи да отмени обвинението въз основа на изтекъл давностен срок, но даде възможност на прокурорите да изменят обвинителния акт и да го представят отново“, се казва в изявлении на защита на обвиняемия. Неговите адвокати обявиха решението за „значимо постижение“, и „добро начало“. 

Самият Уайнстийн не взе думата по време на изслушването. Той бе доведен в съда в инвалидна количка.

Бившият продуцент беше екстрадиран в Калифорния миналата седмица, за да чуе 11 нови обвинения в изнасилване от пет жени, случили по времето между 2004 и 2013 г.  Адвокатите му подадоха жалба срещу решението за екстрадиция, тъй като здравето на Харви Уайнстийн било влошено вследствие на захарен диабет и той се нуждаел от медицински грижи. Въпреки това прокуратурата в Ню Йорк, където се проведоха предишните заседания по делата срещу Уайнстийн, смята, че осъденият може да понесе екстрадиция в друг щат.

От новите обвиненията четири са за „принудителен орален полов акт“, четири за „изнасилване“, две за „побой“ и едно за „насилствено сексуално проникване“. Бившият продуцент продължава да твърди, че е напълно невинен.  Ако съдът го признае  за виновен по всички обвинения, го грозят до 140 години затвор.

През март 2020 г. Върховният съд на щата Ню Йорк осъди Уайнстийн на 23 години затвор за изнасилване и принуда към орален секс на асистентката Мириам Хейли и за изнасилване на стилистката Джесика Ман.

Още

Присъдата на Харви Уайнстийн може да бъде отменена

20.12.2021

791
Ще гледаме на кино как бе разобличен Харви Уайнстийн

15.06.2021

631
Жена спретна автородео на полицията в Лос Анджелис

10.03.2021

611