Quantcast

Медия без
политическа реклама

Последното момиче на Бонд: Нямаме нужда от женски 007

21 Юли 2022
снимка: Форум филм
Ана де Армас и Даниел Крейг в "Смъртта може да почака".

Ана де Армас, зашеметяващата партньорка на Даниел Крейг в последното му, пето превъплъщение в Джеймс Бонд "Смъртта може да почака", отговори на слуховете кой ще замести актьора в кожата на агент 007. Де Армас, която партнира на Крейг и във "Вади ножовете" не може да каже име, но е сигурно в едно: Бонд трябва да си остане мъж, пише Variety.

"Няма никаква нужда от женски Бонд", каза актрисата в интервю пред в. "Сън". "Няма нужда да крадеш нечий персонаж, да го превземеш", намекна тя за колежката си Лашана Линч, която бе за кратко "назначена" за 007 в "Смъртта може да почака". Тя припомни, че в основата на света на Бонд стои роман и в него героят е категорично мъж. Де Армас обаче добави, че би предпочела женските роли във филмите да са различни - по-важни и съдържателни. "Мисля, че това би било по-интересно, отколкото просто смяна на местата". 

Мнението на Ана де Армас съвпада с това на самия Даниел Крейг, който коментира темата в интервю за Radio Times миналата година. "Отговорът е много лесен. Просто трябва да има по-добри роли за жени и цветнокожи. Защо трябва жена да играе Бонд, когато тя може да играе женска роля, не по-лоша от тази на Бонд?"

Въпреки повтарящите се от години слухове, че Крейг ще бъде заместен във франчайза от дама, продуцентката на 007 Барбара Броколи не е съгласна с това виждане. "Персонажът е мъж. Написан е като мъж и мисля, че е по-добре да си остане мъж", коментира Броколи пред "Гардиън". "Няма нужда да превръщаме мъжките персонажи в женски."

На друго мнение е Лашана Линч, която също игра в "Смъртта може да почака". Според нея Бонд "може да бъде мъж или жена, бял, черен, азиатец или от смесена раса". "Може да бъде стар или млад. А и в крайна сметка, ако дадем на едно 2-годишно ролята на Бонд, светът ще втурне към киното да види какво ще направи това 2-годишно, нали?"

Във всеки случай феновете ще трябва да почакат, за да разберат кой ще е следващият Бонд. Преди месец Барбара Броколи заяви, че снимките на 25-ия филм за агент 007 няма да започнат в следващите - поне - две години, тъй като все още "няма кандидати" за ролята на суперагента. 

От 1962 г. досега в ролята на най-прочутия таен агент на Нейно величество са се превъплъщавали шестима: сър Шон Конъри, Джордж Лейзънби, Роджър Мур, Тимъти Долтън, Пиърс Броснан и Даниел Крейг.

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?