Quantcast

Медия без
политическа реклама

Певица обвини Пъф Деди в изнасилване, побои и сводничество

17 Ноем. 2023
ЕПА/БГНЕС
Каси и Пъф Деди на "Мет Гала".

Рапърът Шон "Диди" Кумс, най-известен със своя творчески псевдоним от 90-те Пъф Деди, е обвинен в изнасилване, побои и сводничество. Делото е заведено от американската аренби певица Каси, с която той имаше дългогодишна връзка, съобщават "Ню Йорк таймс" и CNBC. Тя твърди, че в продължение на десет години продуцентът и музикален магнат я е насилвал и принуждавал към секс с друг мъже. "След години на мълчание и мрак, най-накрая съм готова да разкажа историята си и да говоря от свое име и в полза на други жени, които се сблъскват с насилие и злоупотреба във връзките си", казва Касандра Вентура, както е истинското й име.

В иска, подаден във федералния съд на Ню Йорк, певицата твърди, че Кумс я е въвлякъл в своя "показен и изпълнен с алкохол и наркотици начин на живот" скоро след като се запознала с него и подписала договор с лейбъла му през 2005 г. Тогава Каси е на 19, а той на 37 години. Вентура твърди, че Пъф Деди е започнал да злоупотребява с нея веднага щом са се сближили. 

В иска се твърди, че музикантът бил "склонен към неконтролируема ярост" и подлагал Каси на жестоки побои, при които я удрял, ритал и тъпчел. Твърди се, че я е дрогирал насилствено и я е принуждавал да прави секс с други мъже, докато той е мастурбирал и ги е снимал. 

В иска се казва, че когато през 2018 г. тя се опитала да прекрати връзката, Кумс я изнасилил.

Адвокатът на Кумс Бен Брафман заяви, че рапърът категорично отрича обвиненията и нарича твърденията на Каси Вентура "лъжи".

"През последните шест месеца г-н Кумс беше подложен на настойчивото искане на г-жа Вентура за 30 млн. долара под заплахата да напише унищожителна книга за връзката им, което беше недвусмислено отхвърлено като грубо изнудване", се казва в изявлението му. "Въпреки че оттегли първоначалната си заплаха, г-жа Вентура сега прибягва до подаване на иск, изпъстрен с необосновани и възмутителни лъжи, целящ да опетни репутацията на г-н Кумс и да потърси заплащане", добави юристът.

В отговор адвокатът на Каси Дъглас Уигдор направи изявление, че Кумс ѝ е предложил "осемцифрена сума, за да я накара да замълчи и да предотврати завеждането на този иск. Тя отхвърли усилията му и реши да даде гласност на всички жени, които страдат в мълчание". "Никое човешко същество не трябва да понася това, което г-жа Вентура е изтърпяла", заключава юристът.

Пъф Деди е сред най-влиятелните хип-хоп продуценти и лидери през последните три десетилетия. Той е основател на Bad Boy Records и трикратен носител на "Грами", работил с множество знаменити изпълнители като Ноториъс Би Ай Джи, Мери Джей Блайдж, Ъшър, Лил Ким и др. Създава и модната линия за дрехи Sean John, стартира телевизионния канал Revolt с фокус върху музиката и продуцира риалити шоуто Making the Band за MTV.

Тази година рапърът издаде петия си студиен албум The Love Album: Off the Grid, който спечели две номинации за "Грами" преди броени дни.

Каси става известна с продуцирания от Райън Лесли хит сингъл Me&U, който през 2006 г. заема първо място в класацията на "Билборд" за хип-хоп сингли. Като актриса тя участва в няколко телевизионни и филмови проекта, сред които Empire на Фокс, Step Up 2:The Streets и Spenser Confidential.

Ключови думи:

Пъф Деди, Шон Кумс, Каси