Медия без
политическа реклама

Откриха идеалната актриса за ролята на Ейми Уайнхаус

Звездата от сериала „Индустрия“ Мариса Абела взривила продуцентите на бъдещия филм с изпълнение на Back to Black

29 Юли 2022
Инстаграм
Мариса Абела е изборът на продуцентите.

Звездата от сериала на НВО „Индустрия“ – 25-годишната английска актриса Мариса Абела, се оказва идеалната кандидатка за ролята на певицата Ейми Уайнхаус в биографичния филм за живота и смъртта й. Продуцентите на проекта останали възхитени от сходството на гласа на Абела с този на починалата през 2011 г. притежателка на няколко награди „Грами“, съобщиха Variety и Deadline. По време на прослушването през юни актрисата изпълнила емблематичния хит на Уайнхаус Back to Black. Създателите на бъдещия филм все още не са подписали договор с Абела, тъй като някои подробности по продукцията са в процес на уточняване.

По-рано, както и в. „Сега“ писа, беше обявено, че режисьорката на „Петдесет нюанса сиво“ Сам Тейлър-Джонсън ще снима биографичен игрален филм за живота на Ейми Уайнхаус, чието заглавие е вдъхновено от песента Back to Black. Проектът ще бъде финансиран от семейството на мъртвата звезда, което получи достъп до състоянието й.

Вътрешни източници разкриват, че за ролята са тествани и няколко други актриси, но Абела е била най-добрият възможен избор. С изпълнението си на кастинга тя буквално взривила продуцентите. От Studiocanal – компанията, която ще снима филма, както и самата фаворитка все още не са коментирали.

Сценарият за филма е написан от Мат Грийнхалч. Очаква се той да проследява живота и творчеството на Уайнхаус от начинаеща джаз певица в Северен Лондон до музикална суперзвезда, носителка на „Грами“, със световни хитове като Rehab, Back To Black и др. Блестящата й кариера ще бъде прекъсната през ноември 2011 г., когато Ейми влиза в мистичния Клуб 27, изгубила битката с алкохолната зависимост и дрогата.

Изгряващият талант на Мариса Абела пък се свързва най-вече със сериала на HBO „Индустрия“, чийто втори сезон ще се завърти премиерно от 1 август. Актрисата се е снимала и в сериите COBRA на Sky, както и във филмите She is Love и Rogue Agent, които предстои да излязат. Този месец Абела беше присъединена към актьорския състав на бъдещия филм на Грета Гъруиг „Барби“.