Медия без
политическа реклама

Няма хартия за мемоарите на Бритни Спиърс

Издателството е изплатило на певицата 15 милиона долара аванс, но отлага публикуването на книгата за неопределен срок

31 Юли 2022
ЕРА/БГНЕС
Певицата е готова с книгата, в която обеща, че няма да скрие нищо...

Бритни Спиърс е готова с мемоарната си книга, в която 40-годишната певица обеща да разкаже „всичко“ за живота си, но не може да я пусне поради дефицит на хартия, съобщи сайтът за новини от шоубизнеса TMZ.

Автобиографията трябваше да бъде публикувана през януари 2023 г. от издателството Simon & Schuster, но поради недостиг на суровина датата на излизане е била отложена за неопределен срок.

Поп принцесата сключи договор с издателството през февруари тази година, когато от Simon & Schuster й изплатиха аванс в размер на 15 милиона долара. Сделката е една от най-крупните за мемоарна литература след тази на семейство Обама, които подписаха с Penguin Random House контракт за повече от 60 милиона долара. В книгата Бритни планираше да разкаже за преживелиците си като дете звезда, за творческата си дейност, както и за конфликтите в семейството през периода на почти 15-годишното попечителството над нея от страна на баща й.

Доклад на Publishers Weekly по-рано тази година посочи, че основните причини за проблема с хартията са две. На първо място, по време на пандемията читателите започнали да поръчват по-големи количества печатни произведения, което довело до скок в потреблението. На второ място, в този период работниците от целулозно-хартиените предприятия започнали масово да напускат, което предизвикало недостиг и на работна ръка в бранша.

TMZ разкрива и това, че по-рано през седмицата съдът в Лос Анджелис е постановил, че Бритни Спиърс няма нужда да дава показания по делото за прекратеното попечителство, по което баща й Джейми Спиърс има претенции за обезщетение от 2 милиона долара – ешение, което от юридическия екип на Спиърс-старши са решили да обжалват.

Преди броени дни певицата се „върна на работа“, записвайки дует с Елтън Джон на ремиксиран негов стар хит.

Още по темата