Медия без
политическа реклама

Киану Рийвс пише комикс за таен агент-полубог

22 Юли 2020
Boom Studios!/Mark Brooks

Актьор, музикант, филмов продуцент, а сега - и автор на комикси… В новото си начинание холивудският екшън герой обединява сили с автора на някои от най-продаваните графични романи Мат Кинд, за да създадат поредица от 12 комикс книжки, озаглавена „BRZRKR“, съобщава Си Ен Ен.

Илюстриран от Алесандро Вити и разпространен от Boom! Studios (издателите на „Power Rangers“ и „Bill and Ted“), комиксът разказва историята на брутален полубог, който търси отговори на въпросите за своето съществуване. "След като е скитал по света в продължение на векове, BRZRKR (произнася се Берзекър) може би най-накрая е открил своето място - работи за правителството на САЩ, като влиза в битки, които са твърде жестоки и твърде опасни за всеки друг", пише в синопсиса.

Този проект изгпежда като нова територия за Рийвс, но звездата от "Джон Уик" казва, че винаги е бил голям фен на комиксите. 55-годишният актьор  описва възможността да работи с екипа на Кинд и Вити като "сбъдната мечта". 

В интервю за USA Today Рийвс разкрива, че любимият му комикс герой, който винаги е мечтаел да изиграе, е Върколака от Х-мен. Сега би бил много „щастлив да изиграе и Берзеркър". "Това е наистина забавна история, но ако не съм аз - добавя той - дано някой друг да го изиграе". 
 
Кинд, който е работил по редица големи заглавия, включително „Спайдър-мен“ и „Лигата на справедливоста“, определя  „BRZRKR“ като „мощен коктейл от всички неща, които обичаме: приказка за  безсмъртен войн, изпълнена с история, конспирации, духовност, спасителни акции и откачено насилие - всичко това наситено с голямо напрежение и драматизъм“. 
 
Първият брой на "BRZRKR" е предвиден за публикуване в печатен и дигитален  вид на 7 октомври.

Ключови думи:

Киану Рийвс, комикс, BRZRKR