Quantcast
Декстър възкръсва, за да убива | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Декстър възкръсва, за да убива

Внимателни зрители забелязаха тревожни подробности в първия трейлър
512
 Showtime
Майкъл Хол се завръща в ролята на Декстър Морган, любимият ни сериен убиец.

Повече от 7 години след финала на „Декстър“, през октомври 2020 г., Showtime обяви че възкресява хитовата поредица за единственият сериен убиец, когото човек може да харесва, без да се срамува от себе си. Едновременно ловец на чудовища и сам чудовище, неудържимо привлечен от убийствата, справедливостта  и кръвта, Декстър Морган беше уникална фигура в света на трилърите, съчетал в себе си най-силните качества на добрите и лошите герои едноременно.   

На 22 септември 2013 г. милиони зрители седнаха пред телевизорите, за да видят какво ще се случи с него във финалния епизод на обявения за последен осми сезон. Каква съдба заслужаваше той, който пред очите им бе извършил десетки убийства в района на  Маями — без никой да е сигурен какво би било най-справедливо.

През 2013-а сериалът завърши, без да донесе усещането за истински финал на историята - просто Декстър напусна полицейската управление в Маями и любимата си работа като анализатор на пръски кръв от местопростъпления и се премести на север, в колиба някъде в горите на Орегон и стана дървосекач. И в Маями му се беше случвало да върти брадва, но не за да сече дървета. Как в гората щеше да задоволя неутолимото желание да убива?

През октомври 2020 феновете най-сетне можеха да въздъхнат с облекчение — „Декстър“ се завръща на нов, девети сезон, обяви създателят и главен продуцент на сериала Клайд Филипс. „Декстър никога не е сам. С него винаги и този, когото той нарича„ „моят тъмен спътник“ и чийто нужди не могат да бъдат пренебрегвани. Ще умират хора“, добяви пред TV Insider Филипс.

В деветия сезон по някое време нуждата от кръв на Тъмния спътник е надделяла и Декстър заминава за Айрън Лейк. Най-популярната личност там е Кърт Колуел — неформален кмет на града, успешен бизнесмен, осъществил американската мечта, мощен, едър, той е истински „народен човек народа“. Ако е зад вас, считайте се за благословен.  Но ако влезете в конфликт с Кърт, Бог да ви е на помощ. Но Декстър не е очарован и иска да научи повече.

В ролята на Кърт Колдуел е Кланси Браун, актьор, който още с първите си роли в киното — на безсмъртния Курган от „Шотландски боец“ и на жестокия началник на затворническата охрана Байрон Хедли от „Изкуплението Шоушенк“, се изявява особено убедително като злодей. В анимационните филми от вселената на DC, той озвучава основно суперзлодеи като Лекс Лутър във фирмите за Супермен, Бейн и Мистър Фрийз във филмите за Батман и други супергеройски антагонисти. 

В първата 30-секундна реклама на  „Декстър“ 9 виждаме героя там, където го оставихме преди 7 години, загледан през прозореца на горска хижа към брадвата на дръвника отвън. На фона на иронично звучащото изпълнение на Нина Симон, която пее, че е „душа с добри намерения“ и моли Господ да не позволява да остане неразбрана, Декстър се обръща към камерата и се усмихва зловещо. Това е всичко.

Но само на пръв поглед. Внимателни зрители са забелязали тревожни следи (за зрителите радостни), че Декстър се завръща към старите си навици. Между 13-ата и 19-ата секунда се чуват приглушени звуци, сякаш издавани от човек със запушена уста, а в долната дясна част на прозореца се вижда отражение на нещо, което прилича на гърчеща се човешка фигура, завързана в чувал.

Засега деветият сезон на Декстър няма определена премиерна дата, но според неназовани източници можем да се надяваме, че ще влезе в програмата на „Шоутайм“ още тази есен. 

Ключови думи:

„Декстър“, тв сериал

Още

Преснимат пилотните епизоди на най-скъпия сериал в историята

17.03.2021

3501
Най-обичаният сериен убиец се завръща

18.10.2020

573
Големият лош вълк на Ридли Скот е пред вратата

02.09.2020

1041