Медия без
политическа реклама

Дарън Аронофски ще снима биография на Илон Мъск

Книгата, излязла преди два месеца, вече върви към екрана

12 Ноем. 2023
БГНЕС
Все още не е известно кой ще изиграе Илон Мъск във филма.

Режисьорът Дарън Аронофски, известен с филмите "Черен лебед", "Реквием за една мечта", "Ной", ще режисира биографичен филм за Илон Мъск, съобщи Variety.

Зад проекта стои независимото студио A24, нашумяло в последната година, след като нискобюджетният му филм "Всичко, навсякъде, наведнъж", спечели всички най-важни "Оскари". То вече си е осигурило правата за книгата на Уолтър Айзъксън, посветена на най-богатия човек в света. Биографията на човека зад "Тесла" и SpaceX беше издадена през септември тази година. 

Биографичният филм ще бъде продуциран от компанията на Аронофски "Протозоа пикчърс". "Радвам се, че Дарън се занимава с това. Той е сред най-добрите", написа Мъск в притежаваната от него социална мрежа X, която преди се казваше "Туитър". 

Все още не е известно кой ще изпълни ролята на предприемача на екран.

Айзъксън е автор и на биографията на съоснователя на "Епъл" Стив Джобс. Тя беше филмирана през 2015 г. с Майкъл Фасбендер в главната роля и с режисьор британецът Дани Бойл. Филмът спечели две номинации "Оскар" за Фасбендер и Кейт Уинслет, но нито една награда. 

Студио А24 имаше общо 18 номинации за "Оскар" тази година. Друг техен филм - "Китът"с участието на Брендън Фрейзър, който спечели "Оскар" в категорията за най-добра мъжка роля.

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?