Quantcast

Медия без
политическа реклама

Белослава е обвинена за шофиране след употреба на алкохол

Тя бе засечена преди месец, но отказа кръвна проба

17 Авг. 2023Обновена
Фейсбук

Певицата Белослава е привлечена към наказателна отговорност за това, че е шофирала с 1,25 промила алкохол в кръвта. Това потвърдиха за "Сега" от Софийската районна прокуратура. Белослава няма наложена мярка за неотклонение.

49-годишната звезда бе задържана през нощта на 11 юли в 6-о Районно полицейско управление. Тя бе спряна от патрул на бул. „Ал. Пушкин”, малко преди кв. „Княжево”. Певицата е излязла от денонощен магазин, а полицейските служители тръгнали след нея, като малко след това я спрели.

Тестът с дрегер отчел 1,25 промила алкохол, но Белослава е отказала да даде кръвна проба. При това положение се взимат показанията на дрегера и случаят се докладва на районната прокуратура, тъй като при съдържание на алкохол в кръвта над 1.2 промила по закон се носи наказателна отговорност. По информация на "Сега" повдигането на обвинение се е забавило, защото е трябвало да бъдат събрани документи, свързани с дрегера - за калибровката му и т.н.

"В хода на разследването до момента са разпитани свидетели, приобщени са справки и други относими документи.  Разследването по случая продължава", съобщават от прокуратурата.

След случката певицата се извини за постъпката си с пост в социалните мрежи.

Дори да бъде призната за виновна от съда, Белослава няма да остане без автомобила си, защото законовите промени, които предвиждат отнемане на превозното средство за шофьори, употребили алкохол, влязоха в сила в началото на август.

Ключови думи:

Белослава