Медия без
политическа реклама

Американска детска писателка е обвинена в убийството на съпруга си

След като отровила мъжа си, Коури Ричинс написала детска книга за скръбта

27 Март 2024
NBC News/Facebook
Коури Ричинс със съпруга си Ерик преди смъртта му.

История, сходна с описаната в наградения със "Златна палма" и "Оскар" френски филм "Анатомия на едно падане", се разиграва в САЩ. Американка от щата Юта е обвинена в опит за убийство и отравяне на съпруга си през 2022 г., след което е написала детска книга за скръбта, съобщи АП.

33-годишната Коури Ричинс първоначално бе обвинена, че е убила съпруга си Ерик Ричинс със смъртоносна доза фентанил в дома им в малко планинско градче край Парк Сити през март 2022 г. Прокуратурата смята, че това не е бил първият й опит да отнеме живота на съпруга си, предава БТА. В понеделник срещу нея бяха внесени нови обвинения. 

Обвинителният акт описва детайлно месеците преди смъртта на Ерик Ричинс и рисува картина на параноик, който ходи на пръсти около съпругата си, която урежда тайни финансови споразумения и купува нелегално наркотици, които впоследствие са открити в организма му.

Смразяващият случай е свързан с обичана детска писателка, която вече е уличена, че е припечелила от жестокото си престъпление. Ричинс издава сама книгата си "Are You With Me?" - илюстрирана детска книга за баща с ангелски криле, който се грижи за сина си и след смъртта си. По-рано определяна от критици в САЩ като "задължително четиво за всяко дете, изгубило любим човек", книгата се превърна в мощен инструмент за прокуратурата, която твърди, че Коури Ричинс е автор на добре пресметнат заговор за убийство и опит за прикриването му.

Ричинс, която е майка на три деца, неведнъж е казвала при представяне на книгата си, че смъртта на съпруга й била неочаквана. Тя бе хвалена от мнозина, че е помогнала и на синовете си, и на други деца да превъзмогнат смъртта на родител.