facebook
twitter

България

Охранител в сливенска банка счупи ръката на онкоболен мъж

665
bTV новините
57-годишният Валентин Димитров опитал да влезе с медицинска маска в банков клон, което отприщило агресията на гарда.

Охранител в сливенска банка е заплашен от 6-годишна присъда лишаване от свобода, след като счупи ръката на онкоболен мъж, защото опитал да влезе в офиса с медицинска маска, съобщи bTV.

57-годишният Валентин Димитров трябвало да плати такса от 4 лв. в клон на банка, който се намира в центъра на града под Сините камъни. Той носел медицинска маска, защото по негови думи е тежко болен и тя го пази от инфекции. Това обяснение обаче не било правдоподобно за охранителя, който първо го избутал навън, а след това му извил ръцете, за да му сложи белезници. "Заграждат външната врата и аз оставам навън. Казвам: Хора, имам работа. Трябва да си свърша работата в банката, защото ми предстои лечение. Може би една година няма да мога да излизам от стая. Единият от гардовете дойде при мен, изправи се, както правят боксьорите преди мач - нос до нос, лице в лице, и в този момент усещам гадна болка на счупена ръка, защото той ми хваща ръката и я извива", разказва Димитров.

Пострадалият лежал на земята, докато не дошла линейката, свидетелстват очевидци. Другият охранител на банката обаче оправдава колегата си. "Господинът не залитна. Просто каза: "ръката ми" и легна. Той се отпусна сам - това видях аз", категоричен е гардът. От банката заявяват, че не носят отговорност за случилото се, но ще окажат подкрепа на пострадалия и неговото семейство.

Служителят на охранителната фирма е уволнен. След инцидента е бил задържан за 24 часа, след което е освободен. Образувано е досъдебно производство за средна телесна повреда, като законът предвижда до 6 години затвор при доказване на вината.

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Затворът за джойнт работи само за статистиката на МВР
Адвокат: Присъдата на Десислава Иванчева е на 15 км встрани от правото

17.04.2019

Мартин Георгиев

2009 2
И след четири гласувания ВСС не наказа съдия Мирослава Тодорова

Коментари

Hristo

Когато се разглежда провинението на охранителите трябва да се вземат пред вид и смекчаващите вината обстоятелстава а именно че по време на инцидента охранителите са били в изправено положение и при тези обстоятелства целия им мозъчен капацитет е бил използван за пазене на равновесие.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

медицински факт:

 

охранителите налитат избирателно на болни хора

 

жив свидетел съм по темата

Здравка
снимка на Здравка

Фирмите назначават за охранители хора с тежки поведенчески проблеми и откровени ментални увреждания. Лична констатация породена от факти. Малка група варненски идиоти, охраняващи МОЛ из който щъкат необезпокоявани рояци джебчийки, убиха буквално от бой психически болен, но хрисим човек, само защото им приличал на клошар.Сред въпросните идиоти имаше и студенти от варненския икономически университет, където впрочем учи и дебилът ударил незряща туристка насред стария Несебър, защото се била изпречила пред автомобила му.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Да, Здравка. Много пъти съм се питала дали осъдиха тези охранители и какви санкции понесоха работодателите им. Защото след убийството се оказа, че охранителите са се смятали оправдани в действията си заради нареждания да прочистват МОЛа от хора в неопрятен, според мутренските им, и на работодателите, представи, вид.

 

За съжаление сериозният проблем с охранителите има корени в разпространеното, поне в големите градове, българско светоусещане, според което болните са втора ръка, полухора. Това е израз на деградацията. Не сме били такива и българското село го доказва. Но не сме се оказали готови да понесем предизвикателствата на живеене в голямото човекострупване на градовете.

 

Спасението е може би в създаване на квартална култура на живеене, включваща дори квартален патриотизъм.

В нашия квартал, който е отпреди 55 години, от 20-ина години се явяват графити с името му. Тълкувам го като израз именно на осъзнат квартален патриотизъм. Има дори графити 'Добре дошли в Изток' по границите му. Но сме безкрайно далеч от някакъв интензивен и диференциран кварталноцентриран живот.

ДpaгaнOxpидcки

Да, Здравке.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×