Медия без
политическа реклама

МЗ тича да изпълни и искане сервитьорите да не носят маски

Задава се нов реверанс към ресторантьорския бизнес

08 Авг. 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Браншовите водачи често навестяваха коридорите на властта през последните месеци.

Задава се пореден реверанс към ресторантьорския бизнес. Преди два дни секторът поиска сервитьорите да не носят маски на открити пространства, а днес bTV съобщи, че Министерството на здравеопазването (МЗ) ще инициира разговори по въпроса.

Всъщност в четвъртък браншът бе поискал и други неща. Любопитно е дали и за тях ще се разговаря. "С оглед на масовото неглижиране на наложените правила и събирането на групи без да се спазва дистанция, настояваме да отпадне изискването за служителите ни, които работят на открито, да носят маски. Вече напълно безпредметно е и изискването на една маса да стоят максимум четирима души, тъй като скупчване на много повече хора на малки пространства е доста честа практика извън заведенията. Това изискване води единствено до загуби за бранша и намалени обороти, поради което бихме желали то също да бъде преразгледано", се казваше в позицията на Емил Коларов и Ричард Алибегов, двама от браншовите водачи. Допълнително се оплакаха и от протестите срещу властта - те също им сваляли оборота.

Ресторантьорският бранш е най-обгрижван по време на пандемията. Почти всяко негово желание е удовлетворявано въпреки спорния характер. Тази политика е на път да продължи и след като Костадин Ангелов смени Кирил Ананиев на върха в МЗ.

 

Още по темата: 

След маските, заведенията поискаха да им се махнат и протестите, защото сваляли оборотите.

 

Ключови думи:

Алибегов, заведения, маски

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?