Медия без
политическа реклама

1000 лв. глоба за жената, ударила фелдшер

08 Февр. 2019АНА АТАНАСОВА
Pixabay

1000 лева глоба получава 35-годишната жена, която удари с телефона си фелдшер от Спешна помощ в Горна Оряховица, докато преглежда детето й. Решението е на районния съд в града. Инцидентът стана преди по-малко от 3 седмици и доведе до протести и колективна оставка на работещите във филиала. Тя беше оттеглена, след като здравното министерство осигури жива охрана на звеното. Медиците обявиха, че постоянно са обект на агресия. 

Жената, ударила фелдшер, се казва Звезда Илиева, на 35 години, от ромски произход. Завършила е само пети клас и сама гледа детето си. Тя има чисто съдебно минало. В деня на инцидента потърсила помощ за 6-месечното бебе, което било с висока температура. Докато фелдшерката го преглежда, изнервената майка я ударила с телефона през лицето. Пред съда тя обясни, че била провокирана, защото медицинският екип отказал да изчака съседите да донесат шишето за вода и мляко на бебето, което трябвало да бъде транспортирано до болницата във Велико Търново.

За причиняване на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнението на службата му жената е глобена в минимален размер. Въпреки това тя се е оплакала, че няма как да плати глобата, защото живее само с парите от майчинството и сама се грижи за детето, което е със сърдечно заболяване. 

Ключови думи:

насилие, лекари

Още по темата