Медия без
политическа реклама

Жена е открита застреляна в столичния "Младост"

Жената е с криминални регистрации за измами, твърди МВР. През 2013 г. в тв интервю тя твърди, че се страхува за живота си

11 Окт. 2019Обновена
БГНЕС архив

Жена с прострелна рана в главата е била открита мъртва в автомобил, паркиран пред блок 18 в столичния жк "Младост 1", съобщиха БНР и Нова телевизия. Сигналът на тел. 112 е подаден около 20.50 ч. от мъж, който открил жена си мъртва в семейната кола. На място са изпратени екипи на Спешна помощ и полицията, а медиците са констатирали смъртта на жената, която на 46 години.

Районът продължава да е отцепен и тази сутрин, а криминалисти извършват оглед.

 46-годишна жена е открита мъртва в автомобил, паркиран пред блок в столичния квартал „Младост“, съобщиха по-късно официално от  пресцентъра на МВР. Сигналът е подаден на тел 112 в 20.47 часа от мъж, с когото живеела на съпружески начала. На мястото на инцидента е започнал оглед. Действията по разследването продължават. 

"В 20.48 ч. на телефон 112 имаме получен сигнал за простреляно лице пред бл. 18 в "Младост" 1. Създадена е организация, включително от колеги от Главната дирекция най-добрите криминалисти са на място, за да се опитаме да разрешим случая. Докладвано е както на Градска прокуратура, така и на главния прокурор, уведомен е министърът на вътрешните работи, главният секретар. Извеждаме абсолютно всички версии. Към момента не можем да посочим мотив, тъй като трябва да направим анализ на доказателствата и данните, които ще съберем.", обяви директорът на столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев, цитиран от БНР. Националното радио съобщава, че по предварителна информация застреляната е Станка Марангозова.

Убитата е криминално проявена, допълни Хаджиев: "Регистрациите са и за измами и 3-4 регистрациии има за несъстоятелност. Предстои много работа. Както оперативно издирвателни мероприятия, така и  процесуално-следствени действия трябва да се провеждат", казва още той.

По неофициална информация починалата жена е била задържана през 2011 г.при акция на ДАНС по разследване за измами и пране на пари, твърди БНР. Тя е била пусната под домашен арест, а две години по-късно се барикадирала в мезонет в столичния кв. "Витоша" и отказала да допусне частния съдебен изпълнител, който трябваше да въведе в имота новите собственици. Апартаментът бил продаден на публичен търг след неплатени две ипотеки. 

През 2013 г. в интервю пред Нова телевизия Марангозова заяви, че се страхува за живота си, защото е получавала заплахи. 

Още по темата